Един весел човек, добряк и велик български борец днес става

...
Един весел човек, добряк и велик български борец днес става
Коментари Харесай

Александър Томов на 70 г.: Ще ми се да се откажа, ама няма кой да дойде

Един радостен човек, наивник и популярен български герой през днешния ден става на 70 години. Александър Томов. Световният първенец, който Боян Радев е носил на раменете си на стадион " Васил Левски ".
 Редовното общо заседание на българската федерация по битка @@@

С тип на мечок, и през днешния ден Томов се бори за битката, както самичък споделя. Роден в село Склаве, от дребен е взет в борцовия клуб " Левски ", на който през днешния ден е и президент, и шеф, и даже треньор. " На 70 години ставам и към този момент ми се ще да се откажа, но няма кой да пристигна, да прави всички неща - споделя петкратният международен и европейски първенец. - Залата ни на " Герена " е ремонтирана, има деца, само че на една възраст към този момент не им се тренира. Дълги дни и часове се изисква да се подготвиш, а в днешни дни изкушенията отвън залата са доста. Това ми е в този момент задачата, да задържа децата в залата. Така стана, че девойките са по-сериозни, имат по-сериозни триумфи. "
 Редовното общо заседание на българската федерация по битка @@@

През 70-те години на ХХ век е задача невъзможна да се пребори човек със Сашо Томов, който господства в класическата битка. Триумфите му на международния тепих стартират от столичния Национален стадион през 1971 година, с цел да преминат през Техеран, Катовице, Минск и Сан Диего. На европейско равнище господства чак до 1984 година

Томов на три пъти пробва да завоюва олимпийска купа, само че по този начин и не съумява, което му е тъга и до през днешния ден. Все остава втори.

" Има нещо, което още претърпявам. И на трите олимпиади завоювах сребърни медали. Хората ме поздравяваха, радваха ми се, а и аз бях признателен на ориста, че ги имам, че съм ги спечелил. Честитяха ми хората, аз благодарих, а в сърцето ми минаваше гръмотевица, остана и до през днешния ден у мен отчаяние. Друго си е да спечелиш златото на олимпиада! ", признава Томов.

" България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР