Един украински войник бе убит, а друг - ранен, при

...
Един украински войник бе убит, а друг - ранен, при
Коментари Харесай

Украински войник е убит при сблъсъци на фронтовата линия

Един украински боец бе погубен, а различен - ранен, при конфликти с проруските сепаратисти в източната част на страната, където стълкновенията се усилват на фона на ново напрежение с Москва, предава Франс прес.
Един боен е бил смъртоносно ранен, а различен е в болница, откакто през вчерашния ден са били улучени с шрапнели при гранатометен обстрел от страна на сепаратистите по украински позиции, заяви през днешния ден украинската войска.
Този нов случай стана в навечерието на мирни договаряния, планувани да се проведат довечера отдалечено сред съветници на държавните глави на Украйна, Русия, Германия и Франция.

Украинският президент Володимир Зеленски изрази вяра тези договаряния да разрешат обновяване на примирието на фронта, след срещата си в петък със своя френски сътрудник Еманюел Макрон и немската канцлерка Ангела Меркел.

След значително спазвано преустановяване на огъня през втората половина на 2020 година, конфликтите сред силите на Киев и проруските сепаратисти в Донбас се усилиха. Украйна заяви за 30 бойци, убити на фронта тази година, при 50 за цялата 2020 година Сепаратистите оповестиха, че от януари насам са изгубили двайсетина бойци.

Успоредно с това се ускори напрежението с Русия, която през последните седмици струпа десетки хиляди бойци покрай своята граница с Украйна, което поражда опасения за огромна военна интервенция. Европейският съюз през днешния ден изрази страдание от покачването на напрежението с Русия и дефинира като " доста рискова " обстановката по границата с Украйна.

Смятана от мнозина за боен и политически " кръстник " на сепаратистите, Москва твърди, че не заплашва никого, като в това време осъжда украинските " провокации ". Войната в Донбас е взела над 13 000 жертви, а близо 1,5 милиона души са напуснали дома си от експлоадирането й преди 7 години след анексията от Москва на украинския полуостров Крим.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР