Един турски войник и 7 полицаи бяха ранени при ракетна

...
Един турски войник и 7 полицаи бяха ранени при ракетна
Коментари Харесай

Ракетни атаки от Северна Сирия раниха 8 служители на турскат...

Един турски боец и 7 служители на реда бяха ранени при ракетна офанзива против турската провинция Килис на границата със Сирия, заяви Анадолската организация (АА).

Министерството на вътрешните работи в Анкара съобщи: „ Днес терористичната организация ПKK/PYD извърши нахлуване против полицейския лагер за специфични интервенции, ситуиран на граничния пункт Килис Онджупънар. В резултат на нападението 8 чиновници на сигурността, в това число 1 комисар и 6 служители на реда, са ранени. "

В региона бяха изпратени огромен брой коли за спешна помощ и сили за сигурност.

 Анадолска организация

Всички ранени са откарани в близки лечебни заведения. Губернаторът на Килис Реджеп Сойтюрк посети ранения личен състав в здравните заведения.

Анадолската организация заяви още, че YPG са направили и друга ракетна офанзива наоколо до град Газиантеп. През нощта четири ракети, изстреляни от Северна Сирия, са блъснали поле в региона Каркамъш.

Губернаторът Давут Гюл съобщи следното в акаунта си в Туитър по отношение на офанзивата: „ Снаряди, изстреляни от Джераблус от източната част на Ефрат, в Северна Сирия, не предизвикаха никакви жертви и вреди на нашите сили за сигурност. Ние отговорихме съответно на огъня. "

Атаката идва часове откакто подкрепяният от Съединени американски щати сирийски клон на терористичната група ПКК/YPG, заплаши Анкара след стартирането на турска военна интервенция в Северна Сирия.

„ Тези офанзиви няма да останат без отговор “, сподели PKK/YPG в изказването си по-рано денем. „ В уместно време и на уместно място ще отговорим пламенно и дейно “, се споделя в известието.

Бойните самолети на турските въоръжени сили (TSK) започнаха въздушна интервенция в северната част на Сирия и Ирак

Турция в неделя разгласи, че е направила въздушни удари против бази на терористи от PKK/YPG в Северна Сирия и Ирак, които се употребяват за осъществяване на терористични офанзиви на турска територия.

Тези военни дейности са отговор на бомбения атентат в Истанбул на 13 ноември, при който шестима души починаха и 81 души бяха ранени. Официалните управляващи упрекнаха „ ПKK/YPG “, до момента в който ПКК съобщи, че не е забъркана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР