Един турски военнослужещ е загинал при ракетно нападение в зоната

...
Един турски военнослужещ е загинал при ракетно нападение в зоната
Коментари Харесай

Турция е неутрализирала кюрдски бойци в Сирия

Един турски военнослужещ е умрял при ракетно нахлуване в зоната на турската военна интервенция " Маслинова клонка " в Северна Сирия, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, като се базира на известие на турското министерство на защитата.

В известието се показва, че след нападението цели на кюрдските бойци са били подложени на обстрел, като съгласно първични данни са били обезвредени 24 терористи, както Анкара дефинира членовете на сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа (СЗН).

От 2016 година Турция организира три интервенции в Северна Сирия, с цел да прочисти региона около турската граница от терористи от " Ислямска страна " и от бойци на СЗН - " Ефратски щит " (2016 г.), " Маслинова клонка " (2018 г.) и " Извор на мира " (2019 г.).

Турция преглежда Силите за отбрана на народа (СЗН) и настоящата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) като разклонения на една и съща терористична организация.

Кюрдската работническа партия (ПКК), която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР