Един турнир, две телевизии, 51 мача - европейското първенство по

...
Един турнир, две телевизии, 51 мача - европейското първенство по
Коментари Харесай

Евро 2024: Гледаме Божигол, Джизъса и Андреа Банда Банда

Един шампионат, две малките екрани, 51 мача - европейското състезание по футбол стартира напълно скоро, а последните мерки на тимовете са в ход. Същото се отнася и за малките екрани, които ще отразяват шампионата в Германия. В България това са Българската национална телевизия (БНТ) и " Нова броудкастинг груп ". Кои обаче ще бъдат лицата на Евро 2024 в българския ефир?

По традиция Българска национална телевизия ще отдели сериозна част от програмата си на най-голямото футболно събитие за годината. Всеки работен ден ще има по три излъчвания по БНТ1, свързани с Евро 2024.

" Сутрин с Евро 2024 " ще се излъчва сред 9.10 и 9.30 ч. с водещ Тереза Мутафчиева, като ще гостуват хора, които не са професионално обвързани с футбола - артисти, музиканти, " Тик-Ток " звезди и други

" Днес на Евро 2024 " е обедното предаване на националната телевизия, което ще се излъчва всеки ден от понеделник до неделя с водещ Иво Бързаков. То ще бъде в диапазона след обедните вести, без посетители и с акцент върху новините към мачовете - евентуално сформира, атмосфера и конференции.

Студийната стратегия към самите мачове е с обичайното име " Трето полувреме ", като ще варира от това в кои часове мачовете. Водещи ще са Радостин Любомиров и Илиян Енев. Дните ще приключват с преглед от 23.30 до среднощ.

Около мачовете по Българска национална телевизия още веднъж ще взе участие и водещата в малкия екран Андреа Банда Банда - тя беше част от екипа и за международното състезание през 2022 година

Гост-анализатори в Българска национална телевизия ще бъдат някогашните национали Красимир Балъков, Илия Груев, Валери Божинов, Благой Георгиев, Велизар Димитров, Станислав Ангелов и Владимир Манчев. Също по този начин и известният треньор Велислав Вуцов.

" Нова " също ще има няколко сегмента в програмата си, свързани с Евро 2024 - част от утринния блок, разширени обедни спортни вести, както и студийна стратегия към самите среши. Водещи на студиата още веднъж са двойките Павлета Рашкова и Мирослав Арабаджиев, Валерия Видева и Ясен Деянов, Велислава Миланова и Борис Мутафчиев.

" Към тях ще се причислят и обичани звезди от футболните среди у нас ", прецизират от малкия екран, само че без да дават информация за гост-анализаторите си.

Общо петима души ще има Българска национална телевизия като пратеници на шампионата в Германия. Там ще са репортерите Десислава Францова и Бюлент Мюмюнов. От немските игрища мачове пък ще разясняват Ивайло Ангелов, Стефан Георгиев и Никола Ибришимов.

Другите коментатори на малкия екран за шампионата са Иво Бързаков, Калин Гугов, Илиян Енев, Радостин Любомиров и Бюлент Мюмюнов.

Европейското състезание в Германия ще бъде без един от дългогодишните коментатори на националната телевизия - Петър Василев-Петела. Той отразява европейските от 1992 година

Нова ще има четирима пратеници на шампионата в Германия - Петър Виденов, Виктор Врачев, Георги Славчев и Георги Драгоев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР