Един тон тютюн, близо тон и половина алкохол и 18

...
Един тон тютюн, близо тон и половина алкохол и 18
Коментари Харесай

Тонове нелегален алкохол и тютюн в Пловдив, закопчаха 7 души

Един звук тютюн, близо звук и половина алкохол и 18 800 къса цигари конфискуваха пловдивски служители на реда по време на огромна акция против търговията и притежаването на акцизни артикули без бандерол в цялата област.

Иззети са 18 800 къса безакцизни цигари, един звук тютюн и машина за рязането му и близо звук и половина безакцизен алкохол.

При осъществено претършуване и изземване в жилището на 55-годишен пловдивчанин в ж.р. " Тракия ", служителите на реда са разкрили 94 стека цигари, съдържащи 940 кутии с марките " Карелия ", " Купър ", " Президент " и " ВNB " без акцизен бандерол. В избено помещение на същия адрес били открити пластмасови туби с друга съдържимост – от по 5 и 10 литра, цялостни с алкохол.

При инспекция в дома на престъпно проявен мъж от Брезово, ченгетата се натъкнали на четири пластмасови бидона и към стотина стъклени бутилки с друга съдържимост, цялостни с домашна ракия. Иззетото количество е малко под един звук.

В следобедните часове през вчерашния ден пък чиновници на Трето районно управление (на МВР) спрели за инспекция на пловдивски бул. товарен автомобил. Купето и багажното поделение на транспортното средство били натъпкани с чували тютюневи листа и нарязана листна маса.

При обиска на жилището на лидера те се натъкнали на незаконен завод, оборудван с машина за обработка на тютюна. Задържани са четирима мъже на възраст сред 40 и 56 години.

В хода на акцията е задържан и млад мъж, у който униформените разкрили наркотично вещество. Проверката на лицето била осъществена наоколо до нощен клуб, а при обиска е конфискувана марихуана. Полицаите иззели от вкъщи на арестувания още 15 грама марихуана.

По случаите са стартирани три досъдебни и едно бързо произвеждане, а арестуваните лица са общо 7. Работата на проверяващите продължава под наблюдаване на способената прокуратура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР