Един страшен вирус броди из българските земи. Не става дума

...
Един страшен вирус броди из българските земи. Не става дума
Коментари Харесай

ИСТИНАТА ЗА КАРТОНЧЕТАТА, КОИТО ТЪРКАМЕ: НЯМА ТАКИВА ПЕЧАЛБИ!

Един заплашителен вирус броди из българските земи. Не става дума за грип или друга болест, не! Става дума за нещо, което е по-страшно от опиат, по-опасно от атомна бомба и по-глупаво от Тримата простаци на Доньо, взети дружно.
Става дума за нещо, което ви трансформира в бродещо хазартно зомби, което брои последните си стотинки с цел да си купи картонче, само че пази левче, с което да го изтърка! Много е страшно… Огледайте се! Все по-често се натъквам на хора, които нямат пари за обикновени човешки потребности, дори и за храна, само че са подготвени да просят монети по улиците, с цел да ги похарчат за лъженадежда. От рано заран в магазините е цялостно с хазартни зомбита, които търкат картончета в очакване на заветната облага.

Стоиш в хранителен магазин, да вземем за пример. Пред теб човек дрипав, опърпан държи в ръцете си маргарин, 3 кренвирша и едно хлебче. Касиерката ги таксува общо 4,50. И внезапно сметката набъбва на 10 лв., останалото до тази сума са картончета за лотарията.

Питаш се, по какъв начин е допустимо?! Да ядеш маргарин и кренвирши, а да похарчиш доста по-голяма сума за картончета в очакване на облага? Не мога да го възприема, по принцип не обичам хазарта в каквато и да било негова версия, само че това несъмнено ми идва допълнително.

„ Следващият апелирам “ и някаква жена подава кисело мляко, натрошено сирене (очевадно имитиращ продукт), самун и 6 яйца. „ Маркирайте последно яйцата, тъй като не знам дали ще ми стигнат парите “, споделя жената… Отварям уста с цел да кажа „ оставете яйцата на дамата, аз ще ги платя “ (случва се, от време на време върша такива неща, тъй като не претърпявам когато пред очите ми хора се лишават от храна), само че в този миг тя протяга ръка към пирамидата с билетите.

Застивам зинал, иде ми да изкрещя от смут! В каква страна пребивавам, по дяволите! Възможно ли е това, или е плод на кошмарна илюзия? Да се откажеш от храна поради комар?

Прибирам се и сломен споделям на какво съм бил очевидец. Най-изненадващо за мен, моят наследник ми споделя „ Оо, тате в учебно заведение в огромното междучасие всички деца тичат за билетчета от магазина. Никой не си купува закуска с парите… единствено аз и още двама другари вървим за тако или сандвичи, само че не сме чули някой да е спечелил от билетите. “ Успокоих се, най-малко той към момента не се е заразил от този вирус!

Но по какъв начин е допустимо? Нали хазарта е неразрешен за лица под 18 години? Кой продава билети на невръстни хлапетии? Къде е страната?

И изобщо, какво вършиме, бе хора!? Тъпчете се с имитиращи храни, а купувате билети, имитиращи облаги? Лишавате се от нещо належащо в името на заблуда? Защо си го причинявате? Замислете се!

Какъв е девиза на тази игра? „ Няма такива облаги! “. Е, тогава какво очаквате, да спечелите ли? Не се превръщайте в следващото зомби, даряващо заплатата си на търговците на илюзии. Не бъдете наивни, не бъдете простаци, не се подвеждайте по скъпо струващи реклами!

Някъде в бъдещето Световната здравна организация ще разпореди върху тези билетчета да има предупредителни надписи, както върху кутиите с цигари в този момент. Да заемат минимум 30% от площта на билетчето и да бъдат задоволително плашещи и отблъскващи, с цел да карат хората да се замислят, преди да заменят кило домати против заблуда.

Отсега мога да предложа първият сходен надпис: Глупостта е рискова за вашето здраве!

 1

Инфо: СВОБОДНО СЛОВО


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР