Един срещу друг по темата за цените на тока и

...
Един срещу друг по темата за цените на тока и
Коментари Харесай

Настоящият и бившият енергиен министър в спор за за цените на тока и газа

Един против различен по тематиката за цените на тока и газа и за мораториума се изправиха актуалният енергиен министър Александър Николов (ИТН) и някогашният Теменужка Петкова (ГЕРБ) в ефира на bTV.

„ Ние от партия ГЕРБ, вслушвайки се в ръководещото болшинство, направихме предложение да бъде натрапен мораториум. Буквално от идващия ден битовите консуматори щяха да бъдат сюрпризирани с нови по-високи цени на ел. силата. Това, което след това беше признато от ръководещото болшинство, значително се разграничава. Ние предложихме вид без периода на мораториума “, разгласи Петкова.

Идеята е била да се даде време на специалистите на новото държавно управление и когато са подготвени с ограничения за отбрана на потребителите, да се анулира мораториума. Ние мораториума с съответен период не сме подкрепили, посочи Петкова.

„ Не бих си разрешил мнения за работата на Народното събрание. Работата на енергийното министерство, БЕХ и сдруженията под неговата шапка е обвързвана с това да създадем оптималното, тъй че действието му да бъде задоволително дейно и разноските, както за бизнеса, по този начин и за семействата да са обществено търпими. След това при създалата се обстановка и при взетите ограничения от Народно събрание ние се съобразяваме с тях – вършим съответните планове какво и по какъв начин би трябвало да се направи. Към момента нещата наподобяват уравновесени “, разяснява Александър Николов.

Той подсети, че от енергийната рецесия е наранена цяла Европа. Според Петкова обезщетенията за бизнеса са незадоволителни. По думите ѝ компаниите ще бъдат подкрепени с към 30% от цената. ГЕРБ предлага тази помощ да бъде към 75%. „ Когато се ръководи финансова и енергийна система, най-важното е да има резистентност и дълготрайно мислене. Когато няма надзор, има опция за спекулации. Налагането на таван е и в интерес на бизнеса “, отговори сегашния енергиен министър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР