Един сребърен и два бронзови медала спечелиха състезателките на България

...
Един сребърен и два бронзови медала спечелиха състезателките на България
Коментари Харесай

Три медала за България от първия ден на турнира в Москва

Един сребърен и два бронзови медала завоюваха състезателките на България в първия ден на Гран При в Москва и съпътстващия интернационален шампионат по художествена гимнастика.

Ансамбъл девойки взе сребърния орден в съчетанието с 5 топки в интернационалния шампионат.
Златото завоюва ансамбълът на Русия, а трети са представителките на Беларус.

При дамите в същата конкуренция Ева Брезалиева взе бронз на топка, а Стилияна Николова завоюва бронзовото отличие на обръч.

Боряна Калейн взе участие в Гран При и е шеста във краткотрайното класиране, само че се класира и в двата финала - на обръч и топка. За Гран При точки се дават единствено за класиранията по уреди, както и наградния фонд се разпределя единствено по обособените уреди, многобоят тук не е най-важното нещо.

Утре предстоят осъществяванията на бухалки и лента за Гран При, след което ще знаем победителката в многобоя, а в неделя са финалите на уредите.

В интернационалния шампионат също днешните оценки са годни за разпределението на медалите по уреди, където влизат по две състезателки от страна. Тук Ева Брезалиева се подреди трета във краткотрайното класиране за многобоя, като пред нея са две представителки на домакините от Русия - Дария Сергаева и Ирина Аненкова, и завоюва бронзовия орден на топка с фантастично осъществяване.

Стиляна Николова взе бронза на обръч също с доста мощна игра.

Валерия Ватова изигра и двете си композиции добре, сподели доста забавни детайли както с апарат, по този начин и с тяло и не позволи груби неточности.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР