Един служител на университета в Чапъл Хил (Северна Каролина) е

...
Един служител на университета в Чапъл Хил (Северна Каролина) е
Коментари Харесай

Стрелба в университет в Северна Каролина, има загинал и ранени

Един чиновник на университета в Чапъл Хил ( Северна Каролина ) е умрял вследствие на пукотевица на територията на образователното заведение, предадоха международните медии, като се позоваха на представителя на локалната полиция Брайън Джеймс.

Нападателят , който е съумял да създаде няколко изстрела, е арестуван . Органите на реда не оповестяват имената на починалия и на арестувания. Според Джеймс е прекомерно рано да се каже какви са били претекстовете на стрелеца.

Сирените за паника на територията на университета прозвучали в продължение на към две минути, откакто на телефон 911 било получено известие за пукотевица към лаборатория, заяви Джеймс. Студентите и преподавателите се барикадирали в стаите на общежитията , кабинетите и класните стаи и прекарали там няколко часа до анулиране на паниката.

По време на евакуацията няколко студенти са изскочили от прозорец на университетската постройка и евентуално са потърпевши .

По данни на мозъчния концерн " Пю рисърч сентър " (Pew Research Center) минимум 60 % от американците считат, че е " прекомерно елементарно " законно да се купят огнестрелни оръжия в Съединени американски щати. Организацията " Архив на насилието с огнестрелни оръжия " осведоми, че от началото на годината в Съединени американски щати повече от 25 хиляди души са станали жертва на приложимост на огнестрелно оръжие. През първите шест месеца на тази година в Съединени американски щати са се случили общо 421 всеобщи стрелби, като 28 от тях са класифицирани като всеобщи убийства. Правото на владение на огнестрелно оръжие е обезпечено от Втората корекция на Конституцията на Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР