Един шокиращ факт: средно човек приема около 22 супени лъжици

...
Един шокиращ факт: средно човек приема около 22 супени лъжици
Коментари Харесай

Време е за захарна детоксикация

Един фрапантен факт: приблизително човек приема към 22 супени лъжици захар на ден - повече от три пъти от целесъобразната дневна доза. И макар че в никакъв случай не е била считана за здравословна храна, ново доказателство разкрива, че захарта предизвиква даже по-сериозни вреди на организма, в сравнение с се предполагаше до скоро, поставяйки ви пред риск от затлъстяване, диабет и сърдечни болести.

Отказването на захарта е обезсърчително. Трудно е да се заобикаля, тъй като тя се крие в толкоз доста храни и постоянно води съвсем до пристрастяване, с помощта на притока на невротрансмитера допамин след попадането му в организма. И въпреки всичко, намаляването на захарта значи здраве - коства си да опитате.

Опасността

 Снимка 322063

Захарта съдържа 16 калории на чаена лъжичка . На пръв взор може и да не ви наподобява доста, само че в действителност дневно това са стотици калории, без да предлага в подмяна каквато и да хранителна стойност. Допълнителните калории покачват риска от затлъстяване, което от своя страна ви приготвя за диабет.

Не забравяйте за метода, по който захарта играе с равнищата на кръвната захар, провокирайки отмалялост и нервност. Доказано е и, че колкото по-добавена е захарта, толкоз по-голяма е вероятността от гибел от сърдечни болести.

" Бялата гибел "

 Снимка 322064

Захарният извършител, от който сигурно би трябвало да се отървете, е рафинираната бяла захар , която добавяте към кафето или към сладкишите, които приготвяте у дома. Кръвният поток всмуква бързо тази " елементарна " захар, причинявайки превишаване на равнищата на кръвна захар и инсулин, които могат да доведат до съществени провали за организма.

Рафинираната захар се прибавя и към безчет хранителни артикули по време на преработката, от кетчуп и самун, през дресинг за салати, до говеждо месо. Производителите се пробват да излъгват потребителите, като я назовават захарна тръстика, сироп от царевица с високо наличие на фруктоза или някакво друго непознато име, само че всички те са просто по-сложни способи да се назове захарта. Медът и кленовият сироп също съдържат захари и макар че не постоянно се обработват по метода, по който рафинираната бяла захар, доста от тях имат непосредствен нездравословен резултат.

Сладко с разрешение

 Снимка 322065

Видовете захар, които можете без проблем да консумирате, се срещат естествено в храни, като фруктозата в плодовете и лактозата в млечните артикули . Те не са нездравословни, в случай че ги ядете в истинския им тип. Плодовете съдържат количество захар, което е по-пропорционално на количеството фибри и други хранителни субстанции. Именно тези други хранителни субстанции понижават нездравословното влияние на захарта.

Постепенна смяна

 Снимка 322066

Тъй като тялото ни е привикнало с сладките неща, внезапното прекъсване на захарта може да докара до признаци на главоболие, тревога и промени в настроението.

 Ограничаваме захарта - подобряваме здравето
Ограничаваме захарта - подобряваме здравето

Лесно и просто решение

Препоръчително е да се опитате да намалите захарта последователно, тъй че тялото ви да има време да се приспособява. Друга причина да не бързате е, че по-бавните промени са склонни да траят повече, изключително когато става дума за модификации в диетата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР