Един сърбин е бил прострелян, а шестима полицаи са били

...
Един сърбин е бил прострелян, а шестима полицаи са били
Коментари Харесай

Прострелян сърбин и шестима ранени полицаи при сблъсъци в Косово

Един сърбин е бил прострелян, а шестима служители на реда са били ранени, откакто полицията употребява сълзотворен газ, за ​​да разпръсне навалица, която е станала враждебна след спецакции против обвинени контрабандисти в нестабилна зона на Косово, обитаема от сръбското малцинство, съобщи " Ройтерс ".

Косовската полиция посочи, че униформените са срещнали опозиция в Митровица, до момента в който са провеждали интервенция по изземване на контрабандни артикули в няколко града.

В изказване се показва, че полицията е реагирала, откакто протестиращите в Митровица са употребявали ръчни и шокови гранати против служителите на реда. Допълва се, че шестима служители на реда са ранени.

Сръбската държавна телевизия сподели хора, бягащи от сълзотворен газ и едно запалено транспортно средство. Противопожарни коли бяха паркирани наоколо. Според нея няколко души са ранени.

Подобни конфликти бяха обявени в близкия град Звечан.

Информационният портал Kosovo Online цитира Златан Елек, началник на болница в Митровица, който прецизира, че един човек е съществено ранен.

" Нараняването на лопатката и ребрата е породено от огнестрелно оръжие... Той е в интензивно поделение и е в тежко положение ", означи Елек.

Сръбският президент Александър Вучич напусна Белград, с цел да отиде в централния сръбски град Рашка, с цел да се срещне с представители на косовските сърби по-късно през днешния ден, оповестиха от канцеларията му.

Сръбският министър председател Ана Бърнабич прикани НАТО, който има 3 000 миротворци в Косово, да се намеси и да спре насилието.

Косовският министър председател Албин Курти съобщи: " Престъпността и незаконните групи няма да бъдат толерирани и с тях ще се води битка. Ние ще се борим и ще спрем контрабандата ".

Косово разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година, само че към 50 000 сърби, които остават в северната част на страната, отхвърлят да признаят управляващите в Прищина и виждат Белград като своя столица.

Белград и Прищина се съгласиха на спонсориран от Европейски Съюз разговор за решение на нерешени въпроси през 2013 година, само че бе реализиран дребен прогрес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР