Един процент от приходите в държавния бюджет от сектор Туризъм

...
Един процент от приходите в държавния бюджет от сектор Туризъм
Коментари Харесай

БХРА и ВМРО: 1 % от приходите в бюджета от туризъм трябва да се разходват за реклама

Един % от приходите в държавния бюджет от бранш Туризъм би трябвало да се изразходват дейно и целево за реклама на бранша. Това е един от цели, които съгласно Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) би трябвало да залегне в управническата стратегия през идващия мандат. От национално показаната професионална организация са подготвили обемен документ, в който са написани всички значими въпроси и провокации пред туризма, по които съгласно специалистите би трябвало да работят депутатите от идващото 45-то Народно заседание. В тази връзка от БХРА организират поредност от срещи с политическите сили, които аплайват за идващия парламент, на които да бъдат разисквани целите препоръчани от БХРА и да се реализиран съответни съглашения за действителни следващи дейности по реализирането им.

Първата от поредицата срещи се организира през днешния ден с представители на Вътрешна македонска революционна организация, като от БХРА на нея участваха ръководителят на организацията Георги Щерев, зам.-председателят Атанас Димитров и ръководителят на Контролния съвет Борислав Хаджиев.

Отделянето на 1 % от приходите в бюджета от бранша за рекламата му е била подкрепена и от представителите на Вътрешна македонска революционна организация. Идеята е тези средства да се разходват дейно и единствено дребна част от тях да са за маркетингови клипове, изясни Щерев. Според БХРА по-голяма част от тези средства би трябвало да се отделят за стимулиране интереса на туристите и туроператорите към България. За задачата от БХРА оферират и редица съответни ограничения като субсидиране на заета седалка освен в чартърните полети, само че и за проведени туристи, идващи с рейсове или жп транспорт, възнаграждение на най-малко 50 на 100 от цената на входящите визи на туристи от съществени пазари от страна на страната, даване на ваучери за здравна предварителна защита, възобновяване работата на Генералното консулство на България в Новосибирск, отваряне на нови представителства в основни пазари, както и по-тясно съдействие с български медии и публицисти.

От БХРА са потърсили подпомагане от евродепутатите на Вътрешна македонска революционна организация за облекчение на визовите режими за трети страни, които са значими за страната ни пазари като Русия и Турция. В случай, че това не е допустимо страната ни би трябвало да изиска обезщетения за загубите, които търпи от визовия режим в размер на 1 млн. евро за пазар, акцентира Щерев.

По време на диалозите са разисквани три вида ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати за оцеляване и развиване на туризма – незабавни такива, които би трябвало да бъдат изпълнени във допустимо най-кратки периоди, такива, които да се изпълнят на идващ стадий, само че също в най-скоро време, както и ограничения, които да се осъществят на по-късен стадий, само че по тях да стартира да се работи незабавно.

БХРА и Вътрешна македонска революционна организация са се съгласили и че е нужно да се създаде целева стратегия за поддръжка на туризма, като хотелите се финансират с 30 на 100 от осъществения за избран интервал спад. Така в случай че да вземем за пример хотел е осъществил 100 000 лв. оборот преди рецесията за избран интервал, а след нея към този момент приходите са 30 000 лв., тогава страната да го подкрепи с 30 на 100 от спада в размер на 70 000 лева

Предстои БХРА и Вътрешна македонска революционна организация да подпишат и съглашение за осъществяване на цели за развиване на туризма, към които се сплотяват.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР