Един полусезон вече измина, откакто сред редиците на Лудогорец се

...
Един полусезон вече измина, откакто сред редиците на Лудогорец се
Коментари Харесай

Женският отбор на Лудогорец работи усилено за изкачване в първенството

Един полусезон към този момент измина, откогато измежду редиците на Лудогорец се състезават и девойки. Момичетата на старши треньора Елена Пеева облякоха зелените екипи през предишния август и още в дебютната си среща на разградска земя против Дунав Русе показаха нокти на орлици, хъс и гений, разгромявайки съперника с резултат 8:0. След есенния дял от шампионата 22-те състезателки на Лудогорец заемат седмото място с общ актив от 17 точки след 10 изиграни мача, в които имат по 4 победи и загуби и 2 равенства.

Зимната турнирна пауза е времето за сработване, тренировки и рационализиране на дамите както във физическо, по този начин и в тактическо отношение. След прекосяването им от ЖФК Варна към Лудогорец, ядрото на тима е непокътнато, само че се следи доста усъвършенстване в играта на футболистките, с благодарност разяснява наставникът на отбора Елена Пеева. Причината за възходящата наклонност е, че състезателките за първи път разполагат с толкоз положителни условия, каквито предлага Лудогорец. „ Момичетата упражняват с огромно предпочитание и задоволство от базата, има очевидно израстване в играта им “, изяснява старши треньорът.

Изминалият полусезон сложи отбора пред тежки провокации. Две от главните състезателки – Ева Атанасова и Ванеса Гайдек, получиха съществени травми в едни от последните мачове. До края на есенния полусезон Ева водеше класацията за голмайстор, а като национал на женския тим на България печели самопризнание и отвън границите на страната. Сблъсък на терена в последните турнирни срещи обаче я вади от игра за финалните три кръга. Днес девойката към момента се възвръща от интервенция, като упованията са да влезе в кондиция до началото на пролетния дял от шампионата.

Заради сериозните травми на основни състезателки, Елена Пеева си пожелава най-много здраве измежду редиците на отбора, с цел да реализират стремежите си. А те, уместно, са шампионски. Целите за „ орлиците “ през втория полусезон са повишение на резултатите и нанагорнище в класирането. Седмица преди старта на шампионата ще се изправят против ЛП Супер спорт (София) в отсрочен мач от XII кръг. В първата среща от пролетния полусезон ще гостуват на Пирин Благоевград. „ Целта е да вземем максимума от мача, да се представим добре и да си тръгнем с трите точки “, разяснява Елена Пеева.

Девойките от Лудогорец ще се готвят за идните сблъсци и по време на подготвителния лагер в старозагорското село Ягода в дните от 4 до 10 февруари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР