Един полицай загина, а още няколко души, включително цивилни, бяха

...
Един полицай загина, а още няколко души, включително цивилни, бяха
Коментари Харесай

Атентат с кола бомба в Пакистан отне живота на полицай и рани няколко души

Един служител на реда почина, а още няколко души, в това число цивилни, бяха ранени при атентат с кола бомба в Пакистан. Предполагаемите екстремисти са минали през контролно-пропускателен пункт в столицата Исламабад и се взривили, до момента в който полицията ги преследва, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

По първична информация в колата е имало мъж и жена. Колата не е спряла на пункта, когато полицията се е пробвала да я спре. При преследването колата се взривила, сподели пред кореспонденти началникът на интервенциите в полицията в Исламабад Сохаил Зафар.

Той сподели, че са ранени четирима служители на реда и двама цивилни. Колата е била натъпкана с експлозиви и се е движела към значима цел, уточни в изказване министерството на вътрешните работи, без да заяви повече детайлности.
Ако автомобилът беше стигнал до задачата си, щеше да има доста тежки загуби, съобщи пред телевизия " Гео нюз " министърката на вътрешните работи Рана Санаула.

В изказване образецът Шахбаз Шариф заяви, че навременната интервенция на правоприлагащите органи е предотвратила големи жертви.
Взривът е станал покрай полицейско ръководство, на основен път, който води до държавни здания като Народното събрание. Отговорност за офанзивата пое пакистанската талибанска формация " Техрик е талибан Пакистан " (ТТП), която обгръща сунитски ислямисти и групи от други верски течения в исляма. В изказване те обявиха, че тя е била възмездие за убийството на един от техните водачи.

Атаката е осъществена два дни откакто при пакистанска военна интервенция бяха убити 25 бойци от ТТП, които бяха завзели обект на силите за битка с тероризма. Екстремистите от ТТП правят самоубийствени атентати към този момент повече от десетилетие за да смъкват държавното управление и да ръководят страната според строгите ислямски закони.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР