Един полицай и трима нападатели бяха убити днес при операция

...
Един полицай и трима нападатели бяха убити днес при операция
Коментари Харесай

Полицай и нападатели загинаха след взрива и стрелбата в Кабул

Един служител на реда и трима нападатели бяха убити през днешния ден при интервенция на афганистанските сили за сигурност в Кабул, в границите на която бяха освободени 260 души, взети за заложници от екстремисти, съобщи ДПА, като се базира на локалните управляващи.

"Четирима души - трима служители на реда и един граждански - бяха ранени при офанзивата против няколко административни здания в афганистанската столица ", съобщи полицейският представител Басир Муджахид. Силите за сигурност не престават да прочистват региона от наличието на екстремисти и да поставят старания за освобождение на възможни други заложници. Нападението стартира с гърмеж на кола бомба, след което екстремистите откриха пукотевица, нахлуха в административни здания и взеха заложници. Достъпът до региона беше отцепен от полицията.

До този миг още никой не е поел отговорност за офанзивата. Талибаните и групировката "Ислямска страна " обаче постоянно правят набези в Афганистан. Това е 22-ата офанзива в Кабул от началото на годината. Общият брой на убитите при терористични набези в афганистанската столица тази година надвишава 510 души, а ранените са повече от 1000.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР