Един полицай е убит при престрелка в района на Елхово,

...
Един полицай е убит при престрелка в района на Елхово,
Коментари Харесай

Убиха полицай при престрелка край Елхово

Един служител на реда е погубен при престрелка в региона на Елхово, наоколо до границата ни с Турция, оповестява NOVA. Стрелбата сред незнайни причинители и пограничен патрул е станала в гориста околност в нощта против вторник. По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.
Около 20:35 ч. в понеделник вечерта незнаен стреля по наряд на „ Гранична полиция ” и военнослужещ, който охранява границата в региона на село Голям Дервент. В резултат на създадените изстрели служителят на „ Гранична полиция ” е умрял на място, а служителят на МО е съумял да се отдръпна от мястото и не е потърпевш. Незабавно към мястото на случая са ориентирани най-близко намиращите се гранични служители на реда.
По думите на кметския наместник Иван Франсъзов в село Голям Дервент всекидневно минават групи с незаконни мигранти. 
Той сподели още, че в селото, в което живеят към 30 души, не са чули изстрели нощес. Преминаващите мигранти са най-вече сирийци и афганистанци, сподели още той. По негова информация починалият служител на реда е от Елхово.
" Мигрантските групи са от по 20-30 души, най-вече младежи от Афганистан и Сирия. Постоянно минават тук през границата и основават блъсканица ". изясни Франсъзов. Граничната ограда е в положително положение, твърди той, само че " мигрантският напън е огромен и тях нищо не ги стопира ".
Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов също разяснява случая. “Работата по границата в никакъв случай не би могла да завърши. Трябват повече сили и средства, които да се насочат натам. Не е допустимо всяка една обстановка да бъде планувана ”, сподели той. 
За случая са известени турските гранични управляващи, като е направена среща на линията на държавната граница, за определяне и задържане на причинителя. Предполага се, че причинителят е на турска територия. Изпратените дежурства не са открили противозаконни мигранти в региона.
Към мястото пътува министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Във връзка със случая се анулира формалното отбелязване на празника на националната полиция - 8 ноември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР