Един пътнически власт е бил подпален, а друг е бил

...
Един пътнически власт е бил подпален, а друг е бил
Коментари Харесай

Студенти в Индия подпалиха влак в знак на протест срещу „несправедливи“ изпити

Един пътнически власт е бил запален, а различен е бил атакуван в индийския щат Бихар по време на продължаващите трети ден митинги на студенти – претенденти за работа в локалните железници.

По информация на списание „ Outlook “, протестиращите са запалили няколко вагона от експреса Бхабхуа – Патна в окръг Гая. Още един трен е бил замерян с камъни и пръчки, само че няма известия за потърпевши жители.

Причината за митингите е недоволството на младежите, явили се на изпит за назначение на нетехнически длъжности в структурите на министерството на железниците. Според тях решението на администрацията да организира втори стадий на изпитите е „ нелегално и незаслужено “, защото нарушава правата на тези, които са минали първия етах и чиито резултати към този момент са били оповестени на 15 януари. От комисията по набиране на личен състав обаче настояват, че са съобщили авансово за втори кръг на изпитите.

Кандидатите за работни места са от редиците на студентите и стачкуват към този момент няколко дни . Първоначално се пробваха да преградят жп линията, а на 26 януари – на националния празник Деня на републиката, минаха към нахлуване против влакове.

Ръководството на железниците реши поради митингите да спре всички изпити и да образува внушителен комитет, който да прегледа жалбите на издържалите изпитите в другите комисии по набиране на личен състав, както и на тези, които не са ги издържали. Кандидатите имат право да подават тъжби до 16 февруари 2022 година, разгласи представителят на железопътното министерство.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР