Eдин отчаят баща иска детето му да има покой на

...
Eдин отчаят баща иска детето му да има покой на
Коментари Харесай

Бащата на убитата Андреа на среща при Бойко Борисов

Eдин отчаят татко желае детето му да има покой на душата - с тези думи бащата на свиреп убитата Андреа от Галиче се обърна от тв ефира с молба към премиера Бойко Борисов да го одобри. Асен Руменов моли за смяна в закона, който планува по-ниско наказване за малолетните убийци. В случая със 17-годишния Аксел Олеков, който грубо умъртви и изнасили 18-годишното момиче, максимумът е 12 година затвор.

“Дори и животните не могат да бъдат толкоз жестоки”, сподели в неделя Руменов. Още през вчерашния ден от пресслужбата на Министерския съвет увериха, че министър председателят ще одобри бащата в идващите дни.

Срещата им е планувана за през днешния ден сутринта, написа 24 часа. Премиерът обаче не би могъл да се ангажира пред обезверения татко с сходна смяна, обясниха от Министерски съвет. Борисов е изискал подробна информация за законодателството у нас и в Европейски Съюз и ще разяснява с таткото на Андреа, че занапред би трябвало да се създадат още диалози и съвещания с адвокати, преди да се вземе отношение. Според Асен Руменов пандизът е една школа и откакто Аксел излезе, още веднъж ще бъде палач.

“Изненадан бях от бързата реакция на премиера Борисов и готовността му да ни одобри и изслуша. Запознат съм, че не от него зависи смяната в закона, с цел да може малолетни убийци като Аксел да бъдат съдени по друга процедура, да има пожизнен затвор да вземем за пример. Но господин Борисов има въздействие и може да спомага за смяната, каквато желаят и доста други родители на починали деца”, разяснява Руменов.

След зверското ликвидиране на Андреа, което стана в нощта против 11 януари, в обществените мрежи още веднъж се поде акция за промени в закона. Бурната социална реакция след убийството на 6-годишната Кристин от Сотиря докара в края на предходната година до ремонти в Наказателен кодекс - при жестоки убийства самопризнанията и съкратеното произвеждане да не водят наложително до понижаване на присъдата.

Сега депутати от ръководещото болшинство обмислят да предложат и завишаване на наказванията на малолетните убийци.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР