Един от знаковите модели на спортното подразделение на Audi -

...
Един от знаковите модели на спортното подразделение на Audi -
Коментари Харесай

Audi показа най-мощното си комби

Един от знаковите модели на спортното поделение на Audi - комбито RS6 Avant, смени поколението. Официалната премиера на автомобила ще се състои по време на автосалона във Франкфурт при започване на септември, само че компанията към този момент разкри съвсем всички детайлности.

Най-важната, несъмнено, е под капака. Новото RS6 Avant се задвижва от осъвременения мотор на предшественика си. Това е 4.0-литров битурбо V8 мотор с мощ 600 к.с. и оптимален въртящ миг 800 Nm, с помощта на който комбито форсира от 0 до 100 км/ч по-бързо от доста суперколи на пазара за - 3.6 секунди. Той работи в композиция с 48-волтов стартер-генератор, който обезпечава рекуперация на силата при прекъсване и 40-секундно придвижване по инерция с изключен мотор. Самият мотор може да деактивира половината от цилиндрите си за понижаване на разхода на гориво, като по данни на Audi по този начин се икономисват към 0.8 л бензин на 100 км.

Всичко това трансформира новото RS6 Avant в най-бързото серийно комби в историята на марката. За съпоставяне, предходната генерация на модела разчиташе на същия мотор, само че с мощ 560 к.с. и въртящ миг 700 Nm. Съответно ускорението от 0 до 100 км/ч отнемаше 3.9 секунди. Максималната скорост, както и до момента, е 250 км/ч, само че електронният ограничител може да бъде изместен (срещу възнаграждение, схваща се) на 280 или 305 км/ч.

За външния тип на автомобила дизайнерите на Audi Sport несъмнено са заложили на експанзията и спорта, които се акцентират от новата решетка на радиатора, от броните с увеличени въздухозаборници и отвесни детайли, от оригиналния заден дифузьол и от светодиодната оптика, при която матричните фарове още веднъж са алтернатива. Калниците са разширени с по 40 мм, като под тях са сложени 22-цолови колела с яркочервени спирачни механизми и карбоново-керамични дискове.

В салона са се появили спортни кресла с вентилация, обшити с перфорирана кожа и алкантара. Воланът е подкастрен в долната част, има и редица спомагателни детайли от дърво, въглерод или непрозрачен алуминий (по предпочитание на клиента). Всички принадлежности са получили спортна RS графика, а цифровият интерфейс MMI демонстрира данните от телеметрията - времето за обиколка, скоростта, натоварването и работата на мотора. Обемът на багажника варира от 565 до 1680 литра.

Към досегашните 4 режима на придвижване - удобен, автоматизиран, динамичен и пестелив, са добавени още два - RS1 и RS2, които лидерът самичък настройва благодарение на бутон на кормилото. При тях може да се контролират отзивчивостта на педала на газта, остротата на кормилото, твърдостта на окачването, звученето на изпускателната система и други

Новото потомство на Audi RS6 Avant разполага и със система за задвижване на четирите колела с машинален диференциал, прехвърлящ до 70% от въртящия миг на предната ос или до 85% на задната. Като алтернатива се предлага и " интелигентен " диференциал quattro Sport със система за векторизация на тягата.

За първи път в оборудването на Audi RS6 Avant влиза пневматично окачване. В " умерено " положение пътният луфт е с 20% по-малък от този на общоприетото комби, а при скорост над 120 км/ч той се снижава с още 10 мм. При придвижване с ниска скорост пък комбито се подвига с 20 мм. Срещу доплащане се предлага RS окачване с регулируеми амортисьори и система за компенсиране на наклоняването.

 

---------------

 

Версията S6 получи и бензинов мотор

 

Още при започване на тази година Audi оборудва по-слабата спортна версия на модела A6 - S6, с дизелов мотор, предопределен единствено за Европа. Компанията от Инголщад към този момент предлага и бензинов вид, който е наличен за други пазари.

Новата трансформация на Audi S6 разчита на добре познатия от други модели на концерна Volkswagen бензинов V6 турбомотор с работен размер 2.9 литра. Той се слага на Porsche Panamera и на Audi RS5 да вземем за пример, като развива мощ 450 к.с. и въртящ миг 600 Nm. Двигателят работи с пренастроена 8-степенна автоматизирана скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

В общоприети обстановки тягата се разпределя сред осите в съответствие 40:60, само че при нужда до 75% от въртящия миг може да бъде трансфериран на предната ос и до 85% на задната. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава едвам 4.4 секунди. Така спортният седан не отстъпва на предшественика си, който обаче разчиташе на 4.0-литров V8 мотор и е по-бърз от европейската версия. Със своя дизелов мотор тя прави същото за 5 секунди.

Като алтернатива купувачите на бензиновото S6 могат да си поръчат деен заден диференциал, разпределящ тягата сред колелата, адаптивно окачване и завиваща задна ос, спортна изпускателна система, 21-цолови джанти и др.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР