Един от защитаващите банкера Цветан Василев адвокати - Лазар Карадалиев,

...
Един от защитаващите банкера Цветан Василев адвокати - Лазар Карадалиев,
Коментари Харесай

Ново обвинение срещу адвокат на Цветан Василев

Един от защитаващите банкера Цветан Василев юристи - Лазар Карадалиев, е упрекнат като водач на незаконна група за пране на пари. Няма обаче информация от Специализираната прокуратура по отношение на това какво тъкмо закононарушение е направил Карадалиев, с цел да " изпере " въпросните пари нито за какъв размер средства става въпрос, написа в. " 24 часа ".
Заради обвиняването са претърсени адвокатската фирма и жилището на Карадалиев. Това обаче провокира гнева на юристите в България, съгласно които дейностите на спецпрокуратурата са неприемливи. Твърдението на юристите е, че адвокатските бумаги, електронни документи и компютърна техника не подлежат на ревизиране, прекопирване, инспекция и изземване - според Закона за адвокатурата, а тъкмо това е станало в тази ситуация с Карадалиев. Има данни за претърсвания и на други адвокатски фирми.
Според управляващите претърсванията не били цялостни. Бил извикан да участва и юрист от Софийската адвокатска гилдия.
Това е трето обвиняване на Карадалиев за последната година и половина. Първото му бе повдигнато през октомври 2017 година. То беше за присъединяване в незаконна група, която се занимавала с контрабанда на цигари. Според прокурорите присъединяване на Карадалиев се свеждало до посрещане и изпращане на камионите с цигари. Престъпната група се състояла от четирима. Бандата обаче нямала нищо общо с банкера Цветан Василев. По това обвиняване Карадалиев е с мярка " подписка ".
Няколко месеца по-късно, през май 2018 година, юристът получи ново обвиняване. Съгласно него, Карадалиев опитал да влияе на основния очевидец по делото " КТБ " Бисер Лазов. Спецпрокурори настояват, че за задачата бранителят получил 210 хиляди лева персонално от Цветан Василев в Белград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР