Един от заподозрените убийци на саудитския журналист Джамал Хашоги е

...
Един от заподозрените убийци на саудитския журналист Джамал Хашоги е
Коментари Харесай

Арестуваха гвардеец, удушил и разчленил Кашоги

Един от обвинените убийци на саудитския публицист Джамал Хашоги е задържан на летище Шарл де Гол късно нощес. Той е изправен пред екстрадиция в Турция, където е осъществено убийството, заяви френското радио RTL.

Заподозреният е арестуван, до момента в който се канел да се качи на полет за Рияд от Париж. Арестуваният е от някогашната кралска армия на Саудитска Арабия. Предполага се, че е взел участие в убийството на Кашоги в саудитското консулство в Истанбул през октомври 2018 година

Хашоги, гражданин на Съединените щати и колумнист на Вашингтон Пост (The Washington Post), беше брутално погубен и разчленен, откакто беше примамен от саудитски чиновници в консулството им в Истанбул през октомври 2018 година Макар че Рияд в началото отхвърли да има някаква роля в гибелта му, по-късно се опита да прикрие виновността.

В отчет, оповестен през февруари от Службата на шефа на националното разузнаване (ODNI) при администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, се споделя, че саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман (MBS) е одобрил убийството.

Свързани вести Извънредно! Намериха натрупа на Джамал Кашоги в кладенец
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР