Един от всеки десет българи, спортуват активно поне два часа

...
Един от всеки десет българи, спортуват активно поне два часа
Коментари Харесай

Един от десет българи спортува, сочи Евростат

Един от всеки 10 българи, спортуват интензивно най-малко два часа в седмицата, демонстрират настоящи данни на Евростат за настройката на европейците към спортни занимания през предходната година.
Средният индикатор за ЕС-28 е към 40 %, или съвсем 4 от всеки 10 европейци, които са спортували интензивно, регистрира още европейската статистика. По този индикатор зад нас са само румънците, където едвам към 7 % се занимават интензивно със спорт, при индикатор за Дания да вземем за пример - 80 % или съвсем 8 от всеки 10 датчани, които са спортували интензивно. Други страни с интензивност в спорта над 50 % са още: Финландия, Норвегия, Исландия, Швеция и Германия, където популацията, което спортува интензивно е сред 60 и 80 %.

В прилежаща Гърция спортуващите надвишават границата от 20 %, само че в Турция да вземем за пример, са съвсем толкоз мързеливи колкото и в Румъния - едвам 7 на 100 от южните ни съседи са били дейни в спорта. Проучването регистрира също, че локалните управляващи могат да създадат повече за поощряване на физическата интензивност на жителите в Европейски Съюз. Около 60 на 100 от интервюираните европейци считат, че локалните спортни клубове и други организации обезпечават задоволително благоприятни условия за това, само че съгласно към 40 на 100 - локалните управляващи не вършат задоволително за практикуването на спорта измежду европейците. Спортът и самооценката на здравето в Европейски Съюз Физическата интензивност е един от дузината съставни елементи, по които се дефинира самооценката на здравето от европейците, регистрират данните на Евростат. По този индикатор страната ни е на границата на междинната самокритика за ЕС-28 - към 70 % от европейците се самоопределят в положително или доста положително здраве.

Също към 70 на 100 от сънародниците ни се самоопределят с доста положително или положително здраве, до момента в който единствено 10 на 100 са показали, че здравето им е доста неприятно или неприятно. В съставния елемент " самокритика на здравето " в Европейски Съюз доминират страните, в които интензивно се спортува - Ирландия, Дания, Холандия и Швеция - над 80 на 100 от жителите там се самоопределят в чудесно или положително здраве.

Най-ниска самокритика на здравето си имат представителите на трите балтийски републики - Литва, Латвия и Естония, както и жителите на Хърватия, Португалия и Унгария - към 50 на 100. Данните от разбора удостоверяват нуждата от ограничения за поощряване на повече хора да спортуват и да бъдат физически дейни в всекидневието си, защото това е извънредно значимо освен от позиция на здравето, благосъстоянието и интеграцията на хората, само че и поради забележителните стопански разноски, дължащи се на неналичието на физическа интензивност, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР