Един от военнослужещите, заподозрени в опит да убият президента Реджеп

...
Един от военнослужещите, заподозрени в опит да убият президента Реджеп
Коментари Харесай

„Убиецът“ на Ердоган с тениска „ГЕРОЙ“ в съда

Един от военнослужещите, обвинени в опит да убият президента Реджеп Ердоган, провокира ужас в правосъдната зала поради облеклото си, заяви „ Дейли Сабах “.

Гьокхан Гючлю влезе в правосъдната зала ухилен до уши и облечен с тениска, на която е изписано „ ГЕРОЙ “. Той бе ескортиран от жандармеристи.

Преди близо година в южната ни съседка бе изработен опит за боен прелом. Турските управляващи оповестиха, че е бил изработен опит за убийството на президента.

Две групи военнослужещи са били изпратени към Мармарис, с цел да убият Ердоган. Той обаче е осведомен навреме и съумява да избяга. Разследването по случая продължава.

Гючлю е един от военнослужещите, против които се води следствие за опит за ликвидиране на президента. Живеещият в Пенсилвания просветител Фетхуллах Гюлен беше посочен от Анкара за уредник на преврата.

Един от юристите в правосъдната зала уточни на съдията надписа и тениската, с която беше облечен обвиненият. В залата даже се стигна до разногласия, което накара съдията да подреди няколкоминутна пауза.

След опита за боен бунт турските управляващи започнаха всеобщи чистки на всички равнища в страната. Западните страни упрекнаха Ердоган и ръководещите, че биват задържани лица, които са срещу режима на президента и неговата Партия на справедливостта и развиването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР