Един от водолазите, участващи в операцията за издирване на индонезийския

...
Един от водолазите, участващи в операцията за издирване на индонезийския
Коментари Харесай

Водолаз загина при издирването на катастрофиралия индонезийски самолет в Яванско море

Един от водолазите, участващи в интервенцията за търсене на индонезийския аероплан, разрушил се в понеделник в Яванско море, почина по време на работа под водата. Това заяви през днешния ден сингапурското издание „Стрейтс таймс“, като се базира на Исварто, командира на избавителния отряд от военноморските сили на Джакарта, съобщи ТАСС.

По предварителни данни причина за гибелта е внезапна декомпресия, осведоми Исварто. Според новинарския уебсайт „Детик“ 48-годишният Сиачруоа Анто е бил измежду най-опитните локални спасители, взел участие е и в търсенето на авариралия през 2014 година аероплан на компанията „Еър ейша“. Допреди седмица е работел в индонезийската провинция Централно Сулавеси, опустошена от земетресение.

Спасителите откриха в Яванско море двата мотора на индонезийския боинг на компанията „Лайън еър“, съобщи през днешния ден ръководителят на националната организация за издирвателни и избавителни интервенции Мухамад Сяуги. По думите му през вчерашния ден и през днешния ден са открити също „едно от крилата, колесникът и други фрагменти“ от самолета, а група водолази са забелязали и фюзелажа на машината.

Засега не е употребена тежка техника за повдигане на тези елементи на повърхността. Според спасителите самолетът е изцяло опустошен. По предварителни данни се е разпаднал от удара при рухването във водата.

Днес спасителите търсят най-много звукозаписващата „черна кутия“ на самолета, откакто през вчерашния ден от 30-метрова дълбочина бе изваден първият самописец и профилирана лаборатория към Комитета по сигурността в превоза дешифрира към този момент данните за параметрите на полета. Според шефа на ведомството Соерджанто Таджахоно резултат ще има след седмица или две, когато ще бъдат направени предварителни заключения за аргументите, довели до злополуката.

В дешифрирането на данните от „черните кутии“ вземат участие и представители на корпорацията „Боинг“, а следствието се подкрепя от чиновници в Националния съвет по сигурността в превоза на Съединени американски щати.

На борда на падналия аероплан е имало общо 189 пасажери – 181 пасажери и 8-членен екипаж. Спасителите считат, че всички те са починали. Следствието към този момент не огласява никакви версии за станалото, добавя ТАСС.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР