Един от водещите японски производители на автомобили Сузуки“ обяви, че

...
Един от водещите японски производители на автомобили Сузуки“ обяви, че
Коментари Харесай

Водещи автомобилни концерни спират производство и доставка в Русия

Един от водещите японски производители на коли „ Сузуки “ разгласи, че стопира износа на коли и мотоциклети за Русия, защото се притеснява от компликации в логистиката и затруднени заплащания след глобите на Европа, предава осведомителна организация Киодо.

Германският тръст „ Фолксваген “ също прекрати производството в съветските си фабрики в Калуга и Нижни Новгород, като доставките за Русия също са спрени, се споделя в изказване на компанията.

„ На фона на съветското нахлуване в Украйна Volkswagen Group разгласи прекъсване на производството на коли в Русия (Калуга, Нижни Новгород) до второ разпореждане. Износът на коли за Русия също е спрян с неотложен резултат “, съобщи компанията в Twitter.

В същото време „ Фолксваген “ съобщи, че поема съществено отговорността към чиновниците си в Русия - те ще получават компенсации за ненапълно работно време.

По-рано японските автомобилни концерни „ Хонда “ и „ Мазда “ оповестиха, че стопират износа си за Русия. Автоконцернът „ Мицубиши “ също обмисля да спре производството си в Калуга поради проблеми с доставките на части от Япония и Тайланд.

„ Нисан “ към този момент понижи производството си заради спиране на доставките на части, само че има намерение да продължи производството и продажбите на своите коли в Русия. „ Тойота “ разгласи, че ще спре доставките на коли, както и на марката Lexus, а заводът на автомобилната компания в Санкт Петербург ще бъде затворен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР