Един от водещите световни производители на вина и спиртни напитки

...
Един от водещите световни производители на вина и спиртни напитки
Коментари Харесай

Перно Рикар дарява чист алкохол за дезинфектанти

Един от водещите международни производители на виновност и спиртни питиета " Перно Рикар " (Pernod Ricard) разгласи, че подарява промишлени количества чист алкохол за произвеждане на дезинфектанти за ръце, които в миг на борбата с ковид не доближават и на нужни на здравните заведения.

Досега локалните филиали на компанията са дарили чист алкохол във Франция, в Ирландия, Швеция, Испания, Съединени американски щати и Канада, а скоро това ще се случи и в други страни.

Само от предоставените 70 хиляди литра във Франция могат да се произведат 1.8 милиона самостоятелни 50 мл флакони с хидроалкохолен гел. Дезинфектантите се вършат в партньорство с Laboratoire Cooper, един от водещите производители във Франция за артикули за здравето за ежедневна приложимост. В Швеция предоставеният чист алкохол се създава от фабриката, произвеждаща водката " Абсолют " (Absolut Vodka), до момента в който в Ирландия производителят на марките " Джеймисън " (Jameson) и " Пауърс Уиски " (Powers Whiskey), способства с дарениe на алкохол за дезинфектанти.

" Днес светът е изправен пред огромна пандемия и от обществено виновните фирмите се изисква освен да подсигуряват сигурността на чиновниците си, само че и да допринесат за общите старания в битката против нея – всяка компания в сходство със своите благоприятни условия. Споделяйки нашите запаси и предоставяйки нашите индустриални мощности, където са нужни, ние поддържаме нашите съграждани и локалните управляващи в тези невиждани времена, защото имаме вяра, че единствено дружно можем да спечелим битката против Covid-19 ", разяснява Александър Рикар, ръководител и основен изпълнителен шеф на " Перно Рикар ".

Компанията добавя, че интензивно развива и други планове в поддръжка на локалните общности в сложните времена по време на пандемия. В Индия нейната фондация е мобилизирала мобилни медицински клиники, които обикалят измежду локалните общности и в обитаемоте места наоколо до 11 индустриални обекта на " Перно Рикар ", провеждайки всеобщи санитарни и информационни образования за Covid-19 на локални езици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР