Един от водещите съдии в турския баскетбол - Айтук Екти,

...
Един от водещите съдии в турския баскетбол - Айтук Екти,
Коментари Харесай

Един от наказаните рефери в Турция се отказва от съдийството

Един от водещите съдии в турския баскетбол - Айтук Екти, разгласи, че поставя завършек на кариерата си като професионален арбитър. Той бе един от тримата рефери дружно с Зафер Йълмаз и Сердар Юнал, които бяха осъдени до края на сезона поради отсъжданията си в третия мач от полуфиналната серия сред Анадолу Ефес и Фенербахче, приключил с победа за Ефес с 97:91.

“В лицето си на арбитър в Турската баскетболна федерация в последните 30 години, желая да осведомявам обществено, че приключвам кариерата си като рефер заради уважението ми към съдийската специалност. Осъждам и отхвърлям решението на федерацията да “даде отмора на съдиите до края на сезона ” след третия мач от полуфиналната серия сред Анадолу Ефес и Фенербахче. Определението “съдийско решение, влияещо на крайния излаз на мача ” е недопустим за тези от нас, които имат за задача да обезпечат почтени условия в мачовете. Въпреки това управлението на Фенербахче упорства за по-големи и по-сериозни наказания.
 Тежки санкции за съдии в Турция Тежки санкции за съдии в Турция
На този стадий моят приоритет при вземането на това решение е уважението ми към съдийската специалност, която беше подложена на критика посредством заключението, че резултатът от гореспоменатия мач не е бил избран по механически метод. Преди 30 години избрах работата си като арбитър от почитание към моите предшественици. Съжалявам, че отдадеността ми да извършвам отговорностите си като рефер не приключи по метода, по който в действителност заслужаваше. В светлината на човешките етични полезности и спортните морални полезности поисквам на моите сътрудници съдии още доста сполучливи сезони оттук насетне, в които да не се постанова да се изясняват за решенията си на федерациите, за които дават отговор, и на тимовете, чиито мачове са задължени да съдийстват ”, гласи изказването на Екти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР