Един от водещите родни мениджъри Николай Жейнов сподели, че според

...
Един от водещите родни мениджъри Николай Жейнов сподели, че според
Коментари Харесай

Жейнов: Трябва пълен рестарт на БФС, вече десет дни чакам Павел Колев

Един от водещите родни мениджъри Николай Жейнов показа, че съгласно него би трябвало да се направи рестарт на управлението на родния футбол и новият президент не би трябвало да е бил част от досегашното ръководство.

" Клубовете би трябвало да създадат своя избор за президент. Не може някой самичък себе си да издига. Не би трябвало някой да бъде спуснат, а клубовете да го разпознаят като вярна фигура. Нямам любимец, тъй като самият пост би трябвало да бъде една събирателна персона, само че все още мисля, че липсва такава. Не би трябвало да бъде човек от актуалното управление или изпълком, защото от последните 10 години няма напредък. Най-вече би трябвало да е почтен човек. Когато истината е зад тила ти е елементарно да се оправиш с всички хора. Трябва да се следват правилата и желанията на клубовете за развиване ", сподели Жейнов пред Българска национална телевизия.

" От много години има пандемия и в българския футбол. Трябва да се направи един рестарт, като се стартира от БФС и то на най-високо равнище. Един човек би трябвало да откри 30-35 индивида, на които да разчита. Трябват тесни експерти във всяка сфера. Не може да идеш да те изберат и да се обградиш с хора със зависимости. С оглед на това, което се случило в последните години, нова кандидатура на Борислав Михайлов не мисля, че е удачна ".

Жейнов разяснява и задочния си спор с изпълнителния шеф на Левски Павел Колев, който го предложения на дебат. Мениджърът одобри поканата, като даде единодушието си той да се организира в студиото на Sportal.bg, само че досега няма отклик от страна на боса на " сините ".

" Аз очаквам 10 дни към този момент, ни никой не идва. Футболните хора са доста докачливи, когато някой ги попита професионално и се зададат неуместни въпроси. Аз нямам проблем с Павел Колев, просто показах едно мнение в Sportal.bg, че е погрешно да се понижават заплатите едностранно, тъй като се рискува да се отворят нови каузи. Явно той реши, че става дума за Левски и написа един пост във Facebook, аз му отговорих и по този начин потегли всичко ", сподели Жейнов.

" По отношение на намаляването на заплатите всеки един футболист дава отговор самичък за себе си. Всеки си има персонален контракт и си е направил някакъв план на парите. Ако 80-90% от играчите са си понижили заплатите, а другите 10% представете си какъв ковид са. Но не би трябвало да се дава опция да се образуват нови каузи за клуба, в случай че някой реши, че не желае. В България постоянно първо споделяме неща, с цел да се харесат на почитателите и по-късно се обръщат работите ".

" Говори се за няколко разновидността за трансферния прозорец, само че към момента няма решение на ФИФА. Доста правилници ще би трябвало да се преработят. Сега е моментът да се обърне календарът при нас съгласно мен. Да се дефинират първенците по състезателен принцип за сегашния шампионат и да се намерения по какъв начин да се дефинират евроучастниците. Ако се обърне сезонът, ще се спести една подготовка, което не е малко. Ще има опция да се заплаща за по-малко време при избрани контракти на играчите ", приключи Жейнов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР