Един от водещите мениджъри в Kaufland България“, г-жа Кръстева, вярва,

...
Един от водещите мениджъри в Kaufland България“, г-жа Кръстева, вярва,
Коментари Харесай

Кристина Кръстева, директор направление „Сухи храни“ в „Kaufland България“

Един от водещите мениджъри в „ Kaufland България “, госпожа Кръстева, има вяра, че позитивният метод ръководителите да въздействат на екипите си е, когато дават образец. „ Да оценяваме достиженията на екипа си и да се възприемаме като част от него, осигурявайки поддръжка и опция всеки да се усеща удобно на своето място, само че по едно и също време с това да усеща мотивация и капацитет за своето личностно развиване “, добавя тя.

Kaufland е част от водещата европейска група в бранша търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен водач с годишен оборот от близо 1,6 милиарда лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6400 чиновници. Kaufland има 60 хипермаркета в 34 града с подбор, надхвърлящ 20 хиляди продукта в най-големите обекти.

Кристина Кръстева споделя, че идеята ѝ като част от екипа на Kaufland е посредством работата си да способства за това компанията да бъде правилен сътрудник на българския клиент, като му дава многообразие от качествени артикули на налични цени и осъвременява предложенията си по отношение на потребителските условия и потребности.

Q&A

Проф. доктор Иво Петров:

- Управлението като функционалност и жанр може ли да се категоризира като мъжко и женско? Припознавате ли се в това изказване на Маргарет Тачър: „ Аз владея чисто женската дарба да се захвана с една работа и да я свърша до край, даже всички в близост да я оставят и да си тръгнат “.

- Дори да има сходна теоретична режисура, аз не съм последовател на обрисуваното разделяне. От друга страна се асоциирам с изказванието на Маргарет Тачър, изключвайки определението „ да се свърши една работа до дъно “ като чисто женско. По-скоро съм човек, насочен към крайния резултат без значение от условия и трудностите, през които е належащо да се премине.

- Добрият управител безусловно добър психолог ли е?

- Психологията е цяла просвета, знанията за която сигурно не биха навредили на един управител. Това, което смятам за сериозно значимо обаче, е визията, притежанието и развиването на прочувствена просветеност. Тя се показва в няколко обособени качества: емпатия, самоконтрол, поддържане на личната мотивация и тази на чиновниците и обществена просветеност, която ни оказва помощ да се държим в сходство с подтекста и обстановката. За мен това е извънредно значимо, изключително в огромните компании – то обезпечава успеваемост на връзката и среда на себеуважение и взаимоуважение в екипа и сред екипите. Аз съм почитател на ръководенето посредством персонален образец – няма безгрешни хора, само че обществената просветеност е нещото, което се старая да промотирам като единствен поръчител за лимитирането на междуличностните спорове. То оказва помощ и за по-голяма задоволеност на чиновниците, водеща до нараснала продуктивност и резултати.

- Доколко е значимо една компания да бъде обществено ангажирана и да поддържа планове за богатството на обществото? По какъв метод добротворчеството прибавя спомагателна стойност към триумфа на компанията?

- Една компания не съществува изолирано от обществото и от заобикалящите я проблеми. Тя е част освен от икономическия, само че и от обществения живот. Компанията, която аз съставлявам, има виновна роля в обществото и това мощно пролича по време на Covid пандемията. Във времена на рецесия Kaufland сподели своята обществена ангажираност и отговорност както към българския клиент, по този начин и към своя екип от над 6400 души, на които обезпечи несъмнено работно място, благоприятни условия и среда за развиване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР