Един от водещите магазини, който доставя храни за кралица Елизабет

...
Един от водещите магазини, който доставя храни за кралица Елизабет
Коментари Харесай

Доставчик на храна за кралица Елизабет спира да продава гъши дроб

Един от водещите магазини, който доставя храни за кралица Елизабет Втора, ще спре да продава гъши дроб, откакто разпродаде наличните количества, заяви ДПА.

Историческият магазин " Фортнъм енд Мейсън ", който доставя Бъкингамския замък, удостовери желанието си да спре търговията със противоречивия деликатес, предава и Българска телеграфна агенция.
 Кралица Елизабет Втора - 69 години на английския трон Виж още
Не е известно дали кралицата или различен член на кралското семейство похапва гъши дроб. Продуктът се добива с принудително препитание на птиците. Той не се създава във Англия поради законите за отбрана на правата на животните.

Сред водещите производители на гъши дроб са Франция, Унгария, България, Испания и Белгия, откъдето се внася във Англия. Това сочат данни на Кралското сдружение за попречване на жестокостта към животните.

От основания в Лондон магазин потвърдиха пред ДПА, че няма да продават повече продукта, щом изчерпат наличностите. Говорител посочи, че решението е взето предходната година като част от бизнес насоките на компанията.

Организацията за отбрана на правата на животните ПЕТА води акция против продажбата на гъши дроб от години с поддръжка на известни персони като някогашния реализатор на ролята на Джеймс Бонд, артиста Роджър Мур и на носителката на премия " Оскар " Кейт Уинслет.

От " Фортнъм енд Мейсън " отхвърлиха да отговорят на въпроса дали решението им е резултат на акцията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР