Един от водещите европейски производители на кабели и кабелни системи

...
Един от водещите европейски производители на кабели и кабелни системи
Коментари Харесай

Гигант от автомобилната индустрия вдига завод за €60 милиона в Сърбия

Един от водещите европейски производители на кабели и кабелни системи за коли - немската Leoni ще вложи 60 милиона евро в построяването на нов цех в Сърбия.

Фабриката с повърхност от 45 000 кв. м ще е ситуирана в град Кралево, в централната част на страната. Тя ще е четвъртата за компанията в западната ни съседка.

Предприятието ще създава кабели за коли на Mercedes и ще сътвори сред 4000 и 5000 нови работни места, оповестяват сръбски медии.

 Китайски производител на авточасти подвига втора фабрика за €100 милиона в Сърбия
Китайски производител на авточасти подвига втора фабрика за €100 милиона в Сърбия

Ще наеме общо 2 500 души

Строителните действия би трябвало да стартират през лятото, а обектът би трябвало да бъде приключен до началото на 2020 година

Компанията участва в Сърбия от 2009 година и към този момент има 3 завода в страната - в Прокупле, Долевац и Ниш.

Предприятието в Ниш бе намерено през предходната година. В него към този момент работят 1000 души, които би трябвало да се усилят до 2200 до края на 2019 година

 Германската Leoni отваря цех в Плевен
Европейски колос влага €50 милиона в цех за авточасти в Плевен

Очакванията са за нови 2500 работни места

Leoni стартира бизнес и в България, като сега построява индустриална база в Плевен. Предприятието сега набира личен състав, като се чака да наеме 2500 души.

Германската компания има заводи в доста страни от Централна и Източна Европа - Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Украйна, Сърбия, Турция.

Leoni развива производства в общо 31 страни по целия свят, а работещите за нея са над 82 000 души. Основните й клиенти са европейски производители и снабдители на коли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР