Един от водещите доставчици на ядрено гориво в света -

...
Един от водещите доставчици на ядрено гориво в света -
Коментари Харесай

Канадската Cameco подписа договор с АЕЦ Козлодуй за доставка на свежо ядрено гориво

Един от водещите снабдители на нуклеарно гориво в света - канадската корпорация Cameco е подписала 10-годишен контракт за обезпечаване на свежо нуклеарно гориво за 5 блок на АЕЦ " Козлодуй ".Това оповестява канадската компания на своята формалната страница.

Договорът е за доставки за период от 10 години в задоволителни размери на натурален уранов хексафлуорид, (така нареченият UF6), който да отговори на цялостните условия на 5-и блок на АЕЦ " Козлодуй ". Информацията не е оповестена от българската страна все още.

" Това е първото съглашение на Cameco за доставка на гориво за нуклеарния енергиен бранш на България ", уточни президентът и основен изпълнителен шеф на компанията Тим Гицел. " Много сме удовлетворени да прибавим още един пазар към световното комерсиално портфолио на Cameco и да разтеглим нашия принос към страни като България, които се стремят да подобрят енергийната си сигурност, като в същото време удостоверяват уговорката си към безвъглеродната нуклеарната сила за реализиране на задачите си в региона на климата. "

Според съглашението, което има период на деяние до 2033 година, " Камеко " ще достави почти 2,2 милиона кг уранов хексафлуорид. 

Cameco е един от най-големите световни снабдители на ураново гориво, належащо за обезпечаване на сила на свят с чист въздух. Нашата конкурентна позиция се основава на нашата контролна благосъстоятелност върху най-големите в света висококачествени запаси и интервенции с ниски разноски. Енергийните компании по света разчитат на нашите артикули за нуклеарно гориво, с цел да генерират безвредна, надеждна нуклеарна сила без въглеродни излъчвания. Нашите акции се търгуват на фондовите тържища в Торонто и Ню Йорк. Главният ни офис е в Саскатун, Саскачеван, напомнят от сдружението.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР