Един от висшите служители на ФИФА - Оли Рен, обяви,

...
Един от висшите служители на ФИФА - Оли Рен, обяви,
Коментари Харесай

COVID-19 ще нанесе съкрушителна финансова загуба на футбола

Един от висшите чиновници на ФИФА - Оли Рен, разгласи, че пандемията от COVID-19 евентуално ще коства на клубния футбол тази година близо 14 милиарда $ в международен мащаб, което е към една трета от цената му. Комисията за справяне с последствията от пандемията е ръководена от Рен и той дружно с консултанти от финансовия бранш са пресметнали, че цената на мачовете на клубните тимове е сред 40 и 45 милиарда $ в международен мащаб.

Рен изясни, че сумата от 14 милиарда $, която е посочена като възможна загуба или пропуснати облаги, се базира върху настоящия сюжет, в който футболът постепенно се рестартира след три месеца в застой при започване на годината.

" Футболът беше обиден доста тежко от пандемията от ковид. Това сътвори доста разтърсвания на разнообразни равнища с някои професионални клубове, които и в този момент са изправени пред доста съществени усложнения. Също по този начин аз съм доста угрижен за младежките академии и клубовете от по-ниските дивизии “, съобщи Оли Рен, който преди този момент беше еврокомисар, а в този момент е гуверньор на Националната Банка на Финландия.

ФИФА към този момент отпусна 1.5 милиарда $ на националните федерации за справяне с резултатите от пандемията, а Рен посочи, че 150 от всичките 211 страни са кандидатствали за помощи.

" Критичното ще пристигна от отговора дали ще бъде създадена и може ли да се употребява ваксина, както и дали ще намерим медицински и други средства за цялостно преодоляване пандемията. Но всичко това е доста нестабилно ", приключи Оли Рен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР