Един от велопаркингите във Варна вече не съществува. Това е

...
Един от велопаркингите във Варна вече не съществува. Това е
Коментари Харесай

Вижте какво изчезна във Варна

Един от велопаркингите във Варна към този момент не съществува. Това е заслонът до Икономическия университет, на ул. " Добри Чинтулов “.

Той е отстранен поради казусът, който се образуваше там – наноси. Тези дни тя бяха почистени. Това очевидно е повода и заслона да бъде демонтиран. Не е ясно дали ще бъде върнат. Предполага се, че това ще стане, той като той се употребява, за разлика от другите в града.

Заради него, както и заради спецификата на улицата, по нея се натрупваха листа, камъчета и земни утайки. Така насъбраните наноси постоянно ставаха причина за наводнение на подлеза до Икономическия университет във Варна, а тясната улица без излаз е извънредно сложна за достъп на едрогабаритната почистваща техника.

Припомняме, че преди близо 10 години бяха построени 10 закрити велосипедни кафези. Те станаха факт по план " Мобилни начинания за устойчиви европейски общности " (MOBISEC), осъществен от Черноморската районна организация за развиване на силата, в съдействие с Община Варна. Стойността на плана бе 115 000 евро, а основната му цел - да увеличи потреблението на устойчивите модели за превоз в градовете, посредством възстановяване на инфраструктурата на транспортната мрежа.

За огромно страдание те не можаха да разпрострат своя капацитет. Причината бе в специфичния режим за достъп. Така постоянно клетките бяха празни, макар че използването им е гратис за колоездачите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР