Един от великите футболисти на Берое Георги Стоянов - Бръснаря

...
Един от великите футболисти на Берое Георги Стоянов - Бръснаря
Коментари Харесай

Почина легендата на Берое Георги Стоянов - Бръснаря

Един от великите футболисти на Берое Георги Стоянов - Бръснаря умря на 66-годишна възраст. Само след няколко дни, на 10 февруари, легендата на старозагорци щеше да навърши 67 години.

Бръснаря е донесъл доста наслада на всички в Стара Загора и на всички, обичащи българския футбол. Той е футболистът, който бележи във вратата на Дино Дзоф от дузпа при триумфа на Берое с 1:0 над Ювентус на 24 октомври 1979 година.

Мачът върви към края си, а италианците към този момент се радват, че са се отървали без гол. И тъкмо тогава Джентиле изпуска Петков, след което се вижда заставен да го събори в наказателното поле. Съдията Ешвайлер от Австрия е безапелационен – дузпа за Берое в 81-ата минута. Малко по-късно реферът прави поклон към италианците, като демонстрира червен картон на Теньо Минчев и по този метод лишава Берое за реванша от най-хубавия му бранител.

“На място се разбрахме, че аз ще извършвам наказателния удар. Странно, против мен бе Дино Дзоф, един от най-големите вратари на века, само че аз бях убеден, че ще му вкарам гол ", спомня си Бръснаря след години.

Българският отбор обаче губи с 0:3 на реванша в Торино и отпада на 1/8-финалите в шампионата КНК (Купа на носителите на национални купи).

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР