Един от вариантите, за да се намали тежестта на раниците

...
Един от вариантите, за да се намали тежестта на раниците
Коментари Харесай

Раниците на учениците могат да се олекотят чрез седмичните програми

Един от разновидностите, с цел да се понижи тежестта на раниците на учениците още за втория образователен период, е в изработването на програмата, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия заместник-министърът на образованието Таня Михайлова. Тя прикани, при съставянето на седмичното разписание, да не се събират в един ден доста предмети, по които има тежки учебници и пособия.

Михайлова добави, че до учебните заведения са изпратени рекомендации за обзор на помагалата, които се носят, като се реши, по кои може да се работи в домашни условия. Заместник-министърът съобщи, че в действителност раниците на децата не тежат поради учебниците, защото тежестта на целия комплект за шести клас е 4.4 кг.

 

Допълнителните пособия, тетрадки и ненужни неща, които се поставят в чантите, докарвали тежестта до 7-8 кг. Таня Михайлова прикани родителите да ревизират постоянно, дали в раниците няма учебници и пособия, които не са за съответния ден. тя напомни, че има и проекти за доставяне на учебните заведения с шкафчета, в които децата да си държат учебниците и помагалата.

 

Друга мярка е разработване на новите учебници от обемна хартия, която по-лека. Проблемът бил, че на нея качеството на печата не е толкоз положително.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР