Един от участниците в проекта на Дарик радио 40 до

...
Един от участниците в проекта на Дарик радио 40 до
Коментари Харесай

Президентът връчи наградата за специален принос в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 г.

Един от участниците в плана на Дарик радио „ 40 до 40 ” завоюва премията за специфичен принос в развиването на осведомителните и информационни технологии в България за 2018 година. Създателят на просветителната онлайн платформа „ Уча се ” Дарин Маджаров бе отличен от Българската асоциация по осведомителни технологии, а премията му бе връчена персонално от президента Румен Радев.
 
Иновациите са най-ефективният метод за реализиране на резистентен стопански напредък,  изключително в наши дни, когато стопанската система става пленник на демографията и дефицитът на работна ръка се усеща все по-осезаемо, съобщи при връчването на оценката президентът.
 Наградите на БАИТ БГНЕС
" IT секторът в България има огромен капацитет и към този момент се трансформира във водещ за родната стопанска система ", съобщи президентът Румен Радев при връчването на оценката: " Само преди години на IT бранша се гледаше като на фешън наклонност. Днес той е решителен фактор във всички останали браншове - от промишлено селско стопанство до туризъм и обучение. IT секторът дава решение на най-тежкия проблем - неналичието на задоволително работна ръка. И то решение в региона на висока добавена стойност ".
 
Наградата за специфичен принос в развиването на осведомителните и информационни технологии в България за 2018 година бе връчена на Дарин Маджаров, основател на „ Уча се ” - просветителна онлайн платформа с над 14 000 видео уроци и проби по всеки предмет от 1 до 12 клас. Платформата се употребява от над 500 000 възпитаници и учители.-->
 Наградите на БАИТ БГНЕС

 Наградите на БАИТ БГНЕС
Дарин Маджаров е измежду участниците в плана на Дарик „ 40 до 40 ”. След като получи оценката си той съобщи: " Относно " Уча се ", нашата задача е да подобрим живота в България. Не гледаме единствено да създадем няколко видеа и проби, с които учениците да изкарат отлични оценки. Напротив, гледаме дългата игра - те да получат уменията, с които по-късно да станат сполучливи и щастливи хора в България или по света. В чужбина учих в университет, където имаше 1000 доста добре подбрани студенти и измежду тях - 100 българи от всички топ учебни заведения в България. От момента, в който съм в България, от преди седем години, това ми е най-щастливият интервал от живота. Казвам го напълно откровено, не се върша на популярен воин, просто тук е хубаво! "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР