Един от тримата прокурори, обвиняващи италианския футболен клуб Ювентус във

...
Един от тримата прокурори, обвиняващи италианския футболен клуб Ювентус във
Коментари Харесай

Прокурорът, произнесъл фразата Мразя Ювентус, се оттегли от делото срещу клуба

Един от тримата прокурори, обвиняващи италианския футболен клуб Ювентус във финансови злоупотреби, напусна делото след появяването на унизителни мнения, които той направи за тима, заяви Ройтерс, като се базира на източник осведомен със случая.

Във видео, снимано на правосъдна конференция в Милано през 2019 година, преди да стартира следствието против Ювентус, прокурорът от Торино Чиро Санториело сподели: " Аз съм огромен почитател на Наполи, ненавиждам Ювентус. "

" Като футболен почитател ме е грижа за Наполи, като прокурор съм против Ювентус, против грабежите на терена ", добави той в неофициален диалог.

Видеото, което беше необятно публикувано в обществените медии през последните месеци, разгневи последователите на Ювентус и повдигна въпроси по отношение на възможни пристрастия при следствието против клуба. Санториело не е сложил под въпрос достоверността на видеото.

Прокуратурата в Торино изиска някогашният президент на Ювентус Андреа Аниели, още 11 души и самият клуб да бъдат изправени пред съда по обвинявания във подправено счетоводство.

Ювентус отхвърли да е направил нарушаване и съобщи, че счетоводството им е в сходство със стандартите.

Източникът сподели, че прокурор Санториело е съобщил решението си на основния прокурор на Торино, заявявайки, че желае да избегне възможен напън от страна на медиите върху процеса.

В понеделник би трябвало да стартира авансово чуване, с цел да се реши дали подсъдимите да бъдат дадени на съд или да бъдат оправдани. Такива чувания могат да продължат месеци. На него ще участват и другите двама прокурори, ръководещи следствието.

Разследването в Торино провокира настрана следствие на клубните финанси, което докара до лишаване на 15 точки за Ювентус този сезон. Клубът апелира решението, като чуване по делото е планувано за 19 април.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР