Един от тримата национални състезатели по плуване, които са дали

...
Един от тримата национални състезатели по плуване, които са дали
Коментари Харесай

Светлозар Николов пред Sportal.bg: Даваха ни по 36 хапчета в пластмасова чашка

Един от тримата национални състезатели по плуване, които са дали позитивна допинг проба за станозолол - Светлозар Николов, приказва извънредно пред Sportal.bg за неприятния случай. Той изясни, че не е приемал никакви лекарства, разнообразни от тези, които им е давал докторът на националния тим Любомир Петров.

" В началото на годината всеки от националния тим има контракт - който желае може да го подпише, който не. Но в резюме ни задължаваха. От две години имаме лекар, който се занимава с нашето възобновяване (б.а. Любомир Петров), който ни дава витамини. На лагера на Белмекен получавахме по 36 хапчета дневно в пластмасова чашка. Преди това кутийките ни бяха показани, само че взеха решение да ни ги дават в чашка, тъй като по този начин им било по-лесно. Ние им се доверяваме, което е огромна неточност от наша страна. Отделно сме имали закани да не получаваме заплати или да ни изгонят от лагера. Ако откажехме да отидем на даден лагер, имахме наказания ", показа Николов пред Sportal.bg .

Как си изяснява, че единствено трите проби са позитивни: " Това и аз не мога да си го обясня. В петък вечерта импровизирано докторът ни се обади и на тримата и ни сподели, че сме хванати с този станозолол. И тримата сме хванати с едно й също, а това няма по какъв начин да стане, в случай че не сме си звъннали сред лагерите. Всеки си е по градовете - аз съм в Пловдив, Благо в Сандански, Здравко във Велико Търново. Няма по какъв начин да вземем този станозолол по едно й също време. Аз съм сигурен и подсигурявам, че сходно нещо не бих си вкарал в организма. Гарантирам на 100 %, че не съм приемал никакви странични добавки - само и единствено на националния тим. "

Пловдивчанинът, чиято най-силна дисциплинираност е 400 метра съчетано, счита, че това е краят на неговата плувна кариера: " Не знам какво ще ми бъде наказването, само че в случай че е от 2 до 4 години, което съм сигурен, че ще бъде толкоз, ще приключа със спорта. Никога не съм си представял, че тъкмо с този анабол може да завърши кариерата ми. Моята виновност е, че съм подписал контракт с националния тим. "

Той пожела да внесе още едно конкретизиране: " След като ни споделиха импровизирано в петък, на 19 февруари, на идващия ден беше извикан един от съотборниците и докторът му сподели да пие повече вода. Ние се зачудихме защо става въпрос. Отделно сподели на едно от девойките да се " покрие " в града си. Ние към този момент почнахме да си вършим сметка, че нещо са създали. В събота на обяд ни взеха и урина и някой от нас пита в коя лаборатория ще отидат резултатите, само че не ни дадоха отговор.

Според мен е лекарска неточност, тъй като няма по какъв начин и тримата да сме взимали едно й също по едно й също време. Това се взима на 28 дни, доколкото знам и съм чел. Отделно ти стои в кръвта 6-9 месеца. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР