Един от тараните в ДПС – Камен Костадинов, се връща

...
Един от тараните в ДПС – Камен Костадинов, се връща
Коментари Харесай

Камен Костадинов се завръща на бял кон в листите на ДПС

Един от тараните в Движение за права и свободи – Камен Костадинов, се връща в листите на партията, разкриха пред Lupa.bg членове на придвижването. Най-вероятно Костадинов ще бъде лидер на листата в Бургас – какъвто беше и на предходните парламентарни избори през март 2017 година
Още в първите дни на 44-тото Народно заседание той напусна Народното събрание поради абсурда със съпартиеца му Ангел Исаев. Тогава Исаев стана народен представител благодарение на преференция, макар че съгласно разпоредбите в Движение за права и свободи преференции на инцидентен принцип не се позволяват. Той отхвърли да се съобрази с това и в следствие беше изключен от парламентарната група на партията. Вината му обаче беше поета от Камен Костадинов.
„ Водачът на листата има отговорността за държанието на хората в нея. Чрез своите дейности желая да дам модел на държание “, изясни преди четири години Костадинов. Сега обаче партията е решила да го върне на бял кон в Народното събрание.
По неофициална информация като цяло квотата на етническите българи на избираеми места щяла да претърпи разбърквания. Очаква се Движение за права и свободи да вкара в Народното събрание и Станислав Анастасов.
За малко той беше министър на околната среда и водите в кабинета на Пламен Орешарски, а на последната конференция на Движение за права и свободи стана и зам.-председател на партията.
Титуляр в групата на придвижването остава и различен зам.-шеф на Движение за права и свободи - Йордан Цонев. За сметка на това обаче столът на Велислава Кръстева, която влезе като лидер на плевенската листа, се клател и вероятността този път да не бъде номинирана била 50/50. Сред членовете на Движение за права и свободи се приказва, че тя е в спор с ръководителя Мустафа Карадайъ и била в партийна изолираност. Вместо нея най-големи шансове да оглави плевенската листа имал Митхат Метин.
Неизменно в листата на Движение за права и свободи и този път щял да участва депутатът Делян Пеевски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР