Един от т.нар Отровно трио, което бе сред главните организатори

...
Един от т.нар Отровно трио, което бе сред главните организатори
Коментари Харесай

Проф. Велислав Минеков: Вероятно много скоро ще управлява правителство на президента

Един от т.нар Отровно трио, което бе измежду основните уредници на антиправителствените митинги през лятото - проф. Велислав Минеков, е корав в желанието си да не влиза в политиката и по тази причина се е разделил с другите двама - Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, които се причислиха към платформата на Мая Манолова "Изправи се.БГ.
"Аз не бях на площада, с цел да стигна до този политически формат. Имаше доста обвинявания още от първите дни, че ще създадем партия. То, такова нещо нямаше да е неприятно да се случи, но е доста мъчно, за жалост. Имаше обвинявания, че към нас се нас се вижда най-често Мая Манолова, че ще използваме регистрацията на партията на Мария Капон. Аз съм отричал това от самото начало, само че наподобява, че се наложи всичкото това да бъде възприето и да се случи”, съобщи проф. Минеков в изявление за Сашо Диков от ТВ "Евроком ".
"Това, което ще ми липсва е, че изтървавайки тези двама другари като политици, ние повече няма да можем да се върнем на площада, няма да бъдем мечтани. Уви, това беше... А ми се струваше, че имаше потребност от нас. Особено в този момент - времето скоро се оправя, нещата вървят към тежка бедност. Сега трябваше да се върнем на площада, още от 1 март. Уви - това към този момент е невероятно, нито след 4 април, нито след година или след 10. И това ме натъжава. А има упования, само че няма кой да го направи. Пълно е с едни маргинални групи идиоти, които упрекват: "Ама ние бяхме, пък вие не бяхте ". Ей го - площадът е свободен. Нека тези с обвиняванията да отидат на площада и да създадат това, което направихме. Айде, да забележим по какъв начин става "
Минеков сподели, че му е неловко да загатвам кои хора го упрекват, само че имало и доста грозни обвинявания. "Даже има един - простовато момче, второстепенен серсемин - който споделя, че "Минеков се отхвърли от политиката, тъй като очевидно е бил сътрудник на Държавна сигурност. Аз към този момент съм минал инспекция и нищо не се намира. Искам този същият да каже: "Минеков е бил сътрудник ", с цел да мога надлежно да го осъдя, защото това ме унизява. "
"Пълно е с Facebook терористи, които се занимават. Даже пускат видеоматериали за вредата от т.нар Отровно трио. Пълно е с такива извънредно странни идиоти, само че когато видиш някой да живее по този метод във Фейсбука, постоянно питай от кое място идват парите, по какъв начин се прехранва - твърди Минеков. - Когато видиш един хипотетичен професионален протестър, питай го от кое място се храни. Винаги откъм гърба стои някой лев. Когато започнахме ние митинга, извадихме си пари от джобовете. Получихме и подъраци, най-много предметни - това начало беше много унищожаващо, много скъпо. Но, когато обявихме фондонабиране за митинга, нещата станаха стремглаво, в действителност се събра една сума. "
Проф. Минеков разкри и за част от диалозите си с други полититечески обединения.
"С Христо Иванов и Атанас Атанасов (от ДБ) говорихме да се направи по някакъв метод едно единство измежду тези групи, които са офшорните групи, така да кажа, в Народното събрание. Ами, мъчно е. Защото, диалозите с тях са много естествени, само че зад тях има хора, които са със необичайно държание и дори помолих тези хора да бъдат по някакъв метод озаптени, тъй като от стрелбата сред нас няма изгода. Единственото, което е неабходимо е да има размисъл и да се държат за ръце - няма метод другояче - споделя Минеков. - Е, хубаво в този момент, знаем, че Мая Манолова е грозна. Тези, които ще гласоподават за Христо, няма да гласоподават за Манолова. Тези, които ще гласоподават за Слави Трифонов, няма да гласоподават нито за Манолова, нито за Христо. Има нещо забавно в тези три странни политически обединения. Защото те събират, всякака една от тях, несъмнено парче от тези останки от тортата. И те не са съвместими в действителност, само че в случай че пожелаят, могат да създадат нещо. Бедата е че аз съм постоянно черноглед и надалеч преди началото на митингите каквото съм споделил, все се е случвало. Малко съм Петричка гадателка. Даже на 10-ия ден споделих: "Момчета, какво вършим тук? До Коледа да изкараме, този не можем да го съборим ". Те бяха по-оптимисти и споделиха: "Не, не, ще падне, струва си ".
Със Слави Трифонов добре мина срещата. Това беше пъклен от дълго време, може би преди два месеца. Човекът се държа извънредно почтено. Той не води война с никой, не вади ножове, няма фейсбукаджийски тролове, които да нападат останалите. Има нещо обаче, които ме съмнява в тази активност на всички тези обединения. Те се затичват към парламент без да помислят каква ще е управленческата коалиция. И нещата са доста тъжни в този миг, тъй като те ще се появят, само че би трябвало да се затичат незабавно да вземат задатък от заплатата, защото няма да могат да вземат цялата. Вероятно доста скоро ще ни ръководи държавно управление на президента Радев - служебно държавно управление. Което не е неприятно. "
Според Велислав Минеков след изборите няма да може да се сформира държавно управление и това ще докара до служебно. Но пък Бойко Борисов "ще се старае доста, в случай че би трябвало и прелом ще направи и армията ще вдигне ", с цел да няма служебно държавно управление, тъй като това за него би бил последният удар, "и то от президента, който би трябвало да признаем е единствената сериозна съпротива сега ".
"Ако се случи това благополучие на Борисов и пристигна след тези избори отново на власт, това е добре. Аз го чакам. Защото това ще бъде извънредно бързият му край, край вечно. За къс период този човек ще бъде затрит и най-вероятно съден, а може да бъде и обект на отмъстители. Тогава освен Доган ще го търси да го убива, както го "търсеше " преди години. Единственият му късмет е тази мъка, в която той ще остане като съпротива, да продължи колкото може по-дълго ", счита професорът.
Той вижда един единствен късмет за сформиране на държавно управление след изборите и той "колкото и да не ми е прелестно да го кажа ", е да има поддръжка от най-малко 20 депутати от Българска социалистическа партия. Но "това зависи и от госпожата от горната страна " (Корнелия Нинова). А това е добре и за нейната партия, без значение, че ще носи негативи. И, в случай че се сформира някакво държавно управление, първата му работа би трябвало да бъде да оправи изборния кодекс, с цел да оправи изборните права на 2.5 млн. българи зад граница.
"А по-късно бъдете пембени, виолетови, каквито щете. Разделете се, върнете се към вашите хора и се пробвайте за нови избори ", прикани Минеков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР