Един от т.нар. ледени дни, в които и минималните, и

...
Един от т.нар. ледени дни, в които и минималните, и
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за ниски температури в цялата страна. Очаква се и сняг

Един от така наречен ледени дни, в които и минималните, и оптималните температури остават на негативни територия. Студено ще е в цялата страна, жълт код за ниски температури е обявен за цяла България. Минималните температури ще са сред минус 9 и минус 4 градуса, а оптималните ще са сред минус 4 и 1 градуса.

Облачността ще се вплътнява и по-късно след обяд в Югозападна България ще завали сняг. Северозападният вятър ще отслабне и ще е слаб, в Дунавската низина и Източна България до сдържан.

Над планините облачността ще бъде значителна и на доста места ще превалява сняг. Вятърът последователно ще отслабва и ще е сдържан от север-северозапад, по най-високите и открити елементи - мощен от запад. Ще е студено с оптималната температура на 1200 метра към минус 7 градуса, а на 2000 метра - минус 11 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, след обяд - забележителна. Северозападният вятър ще отслабва и ще е до сдържан. Ще бъде студено с оптимални температури сред минус 1 и 1 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7:26 часа и залязва в 17:56 часа. Продължителността на деня е 10 ч. и 30 мин. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР