Един от световните лидери в управлението на големи данни –

...
Един от световните лидери в управлението на големи данни –
Коментари Харесай

Лидер в управлението на големи данни започва глобалната си експанзия от София

Един от международните водачи в ръководството на огромни данни – AtScale – ще стартира интернационалната си агресия от София. Базираната в Калифорния компания напуща за първи път рамките на Съединени американски щати, стъпвайки на Стария континент през българския си офис. Въпреки че основаната през 2013 година AtScale към момента е едва позната в у нас, клиенти на революционната ѝ платформа за бизнес разбори са колоси като JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo, GlaxoSmithKline и други

Atscale e една от първите компании, които оферират решение на един скъпоструващ проблем – въвеждането на ред в безредния океан от данни, с които бизнеса оперира. До раждането на иновационната услуга се стига откакто създатели на AtScale – ветерани от Yahoo!, Гугъл, Netezza, IBM, Microsoft, Salesforce, Cisco и Oracle - сами се изправят пред това затруднение на своите предходни работни места. Сблъсквайки се от първо лице с неефективността на наследените системи за работа с данни, те вземат решение да основат работещо решение.



„ AtScale се роди от нужда “, споделя един от създателите на компанията и неин вицепрезидент Дейв Мариани, и прибавя: „ В Yahoo! аз и моят екип бяхме разочаровани от това, че не можем по елементарен метод да позволим на потребителите да употребяват всички данни на компанията. Всеки ден ни се постановяваше да си пробиваме път през анархията от фирмени данни, а подготовката им за бизнес разбори постановяваше мъчителното им преместване от едно място на друго. Колкото и да оптимизирахме потоците, борбата беше изгубена “, спомня си Мариани.

Оказва се, че всяка огромна компания има този проблем. „ Днес наши клиенти са измежду най-известните марки в света и защото техните потребности непрекъснато еволюират, осведомителните им принадлежности и платформи стават все по-разнородни. Те имат хиляди приложения, които би трябвало да се свързват с данни, ситуирани на всички места – локално на място, в облак, а от време на време и в мултиоблак. Затова се нуждаят от гъвкава платформа, която може да пресъздава и сплотява достъпа до данни от всяко вместилище и BI инструмент. А когато става дума за огромни данни, това можем да създадем единствено ние “, безапелационен е Мариани.

Според Скот Хаузър, основен продуктов шеф на AtScale, лавинообразното повишаване на количеството от данни, събирани и съхранявани от организации по целия свят през последните няколко десетилетия, е неоспоримо, а способността за бърз достъп до тях и за ефикасното им анализиране към този момент е от решаващо значение за всеки бизнес. Forrester Research твърди, че през 2019 година в анализиране на огромни осведомителни масиви ще бъдат вложени 140 милиарда $.

„ Живеем с свят, в който повече от 5 милиарда души ежедневно приказват по телефона, пишат известия, туитват, сърфират. Във всяка минута се раждат 571 нови уеб страницата, на месец във Facebook се споделят 30 милиарда единици информация. Между 2009 и 2020 година това „ произвеждане “ на данни ще се е нараснало с 440% “, показва Хаузър. Именно в тази безредна среда Atscale внася ред, позволявайки на бизнеса да извлече нужната информация от необятен кръг данни с лекост, експедитивност и сигурност. Целта, естествено, е успеваемост, чиято липса при ръководството на данни може да коства на фирмите до 35% от оперативните им доходи или загуби от 600 милиарда $ годишно единствено за бизнеса в Съединени американски щати.

Вниманието на AtScale към България насочва Момчил Михайлов, който е българската диря в новаторската компания, вицепрезидент и общоприет управител за Европа. „ Тук сме, тъй като съм сигурен, че в България ще намерим изключителните IT експерти, от които нашата гражданска война има потребност. Това са фрагменти, които търсят не просто претовареност със обществени придобивки, а кариера. Не става дума за работа по разнообразни планове или аутсорсинг. Както екипът ни в Съединени американски щати, по този начин и този в Сoфия, ще основава артикул без аналог в света “, изяснява Михайлов.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР