Един от средно големите туроператори у нас - Дрийм Холидейс

...
Един от средно големите туроператори у нас - Дрийм Холидейс
Коментари Харесай

Топ туроператорът Дрийм Холидейс фалира

Един от приблизително огромните туроператори у нас - " Дрийм Холидейс БГ ", разгласи неплатежоспособност.

Според представители на туристическия отрасъл това е първи формален банкрут след коронавирус рецесията, въпреки че десетки туристически компании са замразили активността си през последните две години.

Според обявата на  " Сега "  още на 21 юли шефът на сдружението е подал в Министерството на туризма съобщение за преустановяване на активността, а от Търговския указател е видно, че молба за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност е входирана до Софийски градски съд на 5 август 2022 година и е с дата на оповестяване 8 август заради несъстоятелност и свръхзадлъжнялост.

" Дрийм Холидейс " е измежду туроператорите, получили солидна безплатна помощ за възобновяване на дължимите суми към клиенти с провалени поради ковид-ограниченията екскурзии и почивки, както и за покриване на настоящи разноски по време на пандемията за интервала от април 2020 година до април 2022 година Проверка демонстрира, че единствено за възобновяване на пари за провалени пътувания тя е получили 124 хиляди лева, настрана над 129 хиляди лева за оборотен капитал и ликвидност, написа " Сега ".

Въпреки тази помощ в Министерството на туризма са постъпили голям брой сигнали и тъжби от консуматори за неточно отношение - както неизпълнени туристически пакети, по този начин и за невъзстановени заплатени суми по подписани контракти, които не са осъществени, оповестява преди седмица туристическият уебсайт bgtourism.bg.

Това е повода Министерството на туризма да сезира Комисия за отбрана на потребителите и Агенция за държавна финансова ревизия.

На интернет страницата на туроператора е написано, че от 20.07.2022 година „ Дрийм Холидейс БГ “ ЕООД приключва турагентска и туроператорска активност, а клиентите с провалени пътувания могат да предявят вреда към застрахователните компании.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР