Един от синовете на създателя на Ал Кайда“ Осама бин

...
Един от синовете на създателя на Ал Кайда“ Осама бин
Коментари Харесай

Франция депортира един от синовете на Осама Бин Ладен - художникът Омар

Един от синовете на основателя на „ Ал Кайда “ Осама бин Ладен е депортиран от Франция, където той е живеел от години и рисувал пейзажи в село в Нормандия.

На Омар Бин Ладен e неразрешено да се връща в страната, откакто разгласил в обществените мрежи мнения, за които се счита, че популяризират тероризма, съобщи

Френският вътрешен министър Брюно Рьотайо съобщи, че е подписал заповед, забраняваща достъпа до Франция на Омар бин Ладен, и че той към този момент е депортиран.  Министърът не даде елементи по кое време е  извършено депортирането на сина на Бин Ладен и къде е изпратен.

„ Омар Бин Ладен, който живя в региона на департамента Орн от няколко години като брачен партньор на английска гражданка, разгласява през 2023 година мнения в обществените мрежи, прославящи тероризма “, написа Рьотайо в обществената мрежа „ X “.

„ Според административната възбрана Омар Бин Ладен не може да се завръща във Франция при никакви условия “, добави министър Рьотайо.

От организация " Ройтерс " означават, че не са съумели да се свържат с Омар бин Ладен за спомагателен коментар.

Според локалния седмичник „ Публикатьор Либр “ Бин Ладен привлякъл вниманието на френските управляващи поради коментар в обществените мрежи по случай рождения ден на татко си, който беше премахнат от американските сили през 2011 година Ройтерс не съумя да открие съответния коментар в обществените мрежи.

Вестникът заяви, че през юли предходната година полицията е издирвала Бин Ладен в село Домфор в северозападния район Нормандия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР