Един от символите на Варна и България - Морско училище,

...
Един от символите на Варна и България - Морско училище,
Коментари Харесай

Един символ на Варна и България става днес на 143 години

Един от знаците на Варна и България - Морско учебно заведение, навършва през днешния ден 143 години.

Темелите на родното морско обучение са положени в Русе на основание Циркуляр №7/16 януари 1881 г. на Военното министерство на Княжество България. В циркуляра се афишира, че се формира Морско учебно заведение, считано от 9 януари 1881 година

За основател на образуването на образователното заведение историята показва капитан-лейтенант Александър Егорович Конкевич, " заведующ “ Флотилията и Морската част (официалното наименование на Военноморски сили на България през ХІХ в.).

Пръв шеф на Морското учебно заведение е подпоручикът от корпуса на флотските механици Павел Алексеевич Машнин, който остава на тази служба до март 1882 година

Днес персонално кметът на Община Варна Благомир Коцев ще взе участие в събития във Висшето военноморско учебно заведение " Никола Йонков Вапцаров “. Тържествената гала ще се организира в зала " Вапцаров “.

След това - в 11 ч. кметът ще се срещне с министъра на нововъведенията Милена Стойчева. Срещата е взаимна с ректорите на всички варненски университети. Темата на форума е внедряването на дълбоки технологии, както и превръщането на град Варна в прелъстителен център за нововъведения. Форумът ще се организира от 11 ч. в Икономическия университет във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР