Един от символите на Варна – емблематичният фонтан Жабките“ в

...
Един от символите на Варна – емблематичният фонтан Жабките“ в
Коментари Харесай

Ремонтират една от емблемите на Варна

Един от знаците на Варна – емблематичният шадраван " Жабките “ в Морската градина, се ремонтира. Строителните действия вървят от няколко дни, съобщи кореспондент на Varna24.bg.

Фонтанът " Жабките “ е водно оборудване от единична вана с хидростатично покритие. Водните резултати са два типа – декоративни жабки с индивидуален струйник и водно оръдие, ситуирано в центъра на ваната. " Жабките “ са захранени от една помпа, а водното оръдие е многокомпонентна система, която разрешава индивидуален изстрел на огромен размер вода на височина до 30 м.

Почти няма човек във морския град, който да не има фотография като дете до неповторимия шадраван. Коритото му е стилизирана жабка – гледана от високо. В него има 5 пластики на жабки.

Преди дни стана ясно, че до 15 май ще бъдат пуснати всички фонтани във Варна, включително и този на площад " Независимост “.

Фонтанът до постройката на Общината има потребност от по-сериозен ремонт, освен от поддръжка, за което е назначено проучване.

До дни би трябвало да бъдат пуснати и градските чешми, в това число тези в Морската градина. Кметът Благомир Коцев подреди инспекция на чешмата на крайбрежната алея под сцена " Раковина “, опциите за възобновяване на арката и водоподаването към нея.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР