Един от символите на София - балерината в Градската градина

...
Един от символите на София - балерината в Градската градина
Коментари Харесай

Изкъртиха скулптурата на балерина пред Народния театър

Един от знаците на София - балерината в Градската градина пред Народния спектакъл тази заран беше открита изкъртена от постамента.

Полицията към този момент е разкрила причинителят. Той е на 18г. и е арестуван в Първо районно ръководство в София. Около 4 часа тази заран младежът самичък се е опитал да смъкна от постамента бронзовата скулптура, само че не е съумял да го извади от фонтана. Фигурата е открита от охранителите на Софийската градска изложба и сега се съхранява там.

Инцидентът е станал към 4 часа тази заран, когато момче се е пробвало единствено да демонтира статуята от постамента. Извършителят е открит и арестуван в Първо районно ръководство. Оказва се 18-годишен юноша. Днес неналичието на бронзовата балерина беше осезаема, а посетителите наГрадската градина бяха възмутени от постъпката.

Опитите на момчето безусловно да откърти от постамента балерината са довели и до вреди върху самата фигура. Предстои нейният създател Георги Чапкънов и реставраторът Марин Марков да я върнат в предходният ѝ тип. Очаква се до няколко седмици тя още веднъж да бъде на мястото си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР