Един от символите на германския футбол вече е в историята.

...
Един от символите на германския футбол вече е в историята.
Коментари Харесай

Една легенда умря! Хамбургер изпадна и часовникът спря

Един от знаците на немския футбол към този момент е в историята. Единственият тим, който беше изиграл всеки един сезон в Бундеслигата към този момент се елементарни с нея. Хамбургер изпадна 55 години след изиграването на първия си мач в елита.

Северняците отброяваха времето от началото на присъединяване си в Бундеслигата с прословутия си часовник на "Фолкспарк щадион ". Но тази легенда към този момент е в историята, а Хамбургер ще е във Втора Бундеслига от идната акция.

Все отново дребното успокоение за момчетата на Кристиан Тиц е, че те се разделиха с елита с високо вдигната глава. На своя стадион, пред препълнените трибуни, таящи обезверена вяра за знамение, Хамбургер стигна до триумфа с 2:1 над Борусия Мьонхенгладбах, въпреки че в самия край почитателите му сътвориха нелепост и стопираха мача.

Тази победа се оказа изцяло незадоволителна, тъй като директният съперник за позицията за плейаут с третия от Втора Бундеслига Волфсбург трябваше да загуби вкъщи против Кьолн. Но вместо това "вълците " биха другия сигурен изпадащ с 3:1 и ще се борят за мястото си в елита с мачове против Холщайн Кил.

Иначе на "Фолкспарк щадион " всички се надяваха на чудото и от първия съдийски сигнал момчетата на Тиц се втурнаха да го преследват. И стигнаха относително бързо до първия гол по пътя към успеха.

Още в 11-та минута домакините поведоха. Тогава след един корнер се стигна до удар от границата на наказателното поле, който беше отбит с ръка от Денис Закария от състава на Борусия - дузпа. Зад топката застана Аарон Хунт и той с мощен удар преодоля Ян Зомер за 1:0.

Но насладата на публиката не търпя дълго. Малко повече от четвърт час по-късно Мьонхенгладбах изравни. Тогава при една бърза контра Торган Азар с едно допиране изведе Йосип Дръмич зад отбраната, той нахлу внезапно в половината на съперника, стигна надълбоко в наказателното поле и с прекрасен удар направи 1:1 в 28-та минута.

Хамбургер не остави нещата по този начин и потегли самоуверено напред в търсене на нов гол. Аарон Хунт и Люис Холтби изпуснаха страхотни положения, само че най-чистото от тях беше в 40-та минута и се откри пред Боби Ууд. Холтби го откри на преференциална позиция в наказателното поле, само че ударът му мина на сантиметри настрана от вратата.

В последна сметка почивката пристигна при резултат 1:1 и развръзката остана за втората част. Филип Костич и Мати Щайнман изпуснаха страхотни благоприятни условия за домакините, само че те въпреки всичко стигнаха до второ попадение.

То пристигна в 63-та минута, когато Тацуя Ито откри по съвършен метод Люис Холтби на към 15 метра от вратата и той с акуратен удар прониза мрежата за 2:1. Малко по-късно обаче задачата на северняците стана доста сложна, тъй като те останаха с човек по-малко на терена.

Боби Ууд получи втори жълт картон в 71-та минута, само че в последна сметка отборът му устиска успеха и слушаше тягостно развръзката на мача сред Волфсбург и Кьолн. В края на мача почитателите на Хамбургер засипаха наказателното поле на противника с фойерверки в символ на обезсърчение и мачът беше пресечен.

Но развръзка в интерес на северняците по този начин и не пристигна в другия мач, който ги касаеше. Там "вълците " не оставиха нищо на случайността и биха с 4:1 изпадналите "козли ". Още в 1-та минута някогашният състезател на Челси Джошуа Гилавоги откри резултата с мощен шут, само че немският национал Йонас Хектор изравни в 32-та след асистенция на Милош Йоич.

В тези минути в Хамбургер таяха някаква вяра, че изпадналият отбор ще откри сили за цялостен поврат. Но не би. В 54-та минута Дивок Ориги направи 2:1, а с попадението на Робин Кнохе в 71-та минута всичко умря като конспирация. В последната минута на продължението Йосип Брекало единствено оформи крайното 4:1 и по този начин, най-малко краткотрайно, Волфсбург се избави.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР